Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2022-01-11

2021 legnézettebb, NFI által támogatott filmje az első magyar karácsonyi film...  

Egy hónappal a hazai premier után, stílusosan épp december 25-én vásárolták meg a százezredik jegyet az első magyar karácsonyi filmre, a Nagykarácsonyra. Tiszeker Dániel alkotása iránt azóta is töretlen az érdeklődés, immár közel 110.000 nézővel büszkélkedhet és így ez lett a legnézettebb film a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotások közül 2021-ben. Az egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla, Hernádi Judit és Mészáros Máté gondoskodnak a szórakozásról.

 

A Nagykarácsony című filmmel megtörtént a karácsonyi csoda, amiben az alkotók titkon reménykedtek: a járvány és a kötelező maszk viseléssel együtt is immár közel 110.000-en látták az első magyar karácsonyi filmet. A hazai közönség bebizonyította, hogy szüksége van a hazai karácsonyi „ízekre” és hétköznapi emberek – jelen esetben egy tűzoltó és egy tanítónéni – szerelméért is szívesen izgulnak.

 

Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nem csak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik egy szuperlelkes tanító nénivel, Eszterrel.

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték november 25-én került a mozikba az InterCom forgalmazásában.