Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
padmin - 2021-06-29

A Toyota jövőtechnológiákba való befektetésekért felelős részlege, a Woven Capital befektet a Ridecellbe, hogy világszerte felgyorsítsa az IoT (a ’Dolgok Internete’, azaz az egymással a felhőn keresztül kommunikáló eszközök) alapú automatizálást a mobilitási és flottás üzletágakban.

A Woven Capital befektetéssel támogatja a Ridecellt, amely a flottaközpontú vállalkozások digitális átállására és IoT automatizálására kínál piacvezető platformot. A Woven Capital 800 millió dolláros globális befektetői alapként innovatív, növekedésben lévő vállalatokat támogat a mobilitás, az automatizálás, a mesterséges intelligencia, az adatelemzés, a kapcsolódás és az okosvárosok témakörében. Az alap a Toyota leányvállalataként létrehozott Woven Planet Group részeként elkötelezett a lehető legbiztonságosabb közlekedés megteremtésében világszerte. A befektetés mellett a Ridecell és a Woven Planet Group közösen keres együttműködési lehetőségeket mobilitási szolgáltatások tekintetében.

 

„A Ridecell a mobilitási ipar kulcsfontosságú aspektusainak digitális átállását gyorsítja fel. Ezzel egy olyan átfogó platformot teremt, amely összeköti a flottákat és automatizálja a munkamenetet.” – avat be Michiko Kato, a Woven Capital elnöke. „Lelkesek vagyunk a Ridecell-befektetés kapcsán, és szeretnénk együtt feltérképezni az együttműködési lehetőségeket, miközben továbbra is olyan innovatív technológiákat tartunk szem előtt, amelyek biztonságos, hatékony és könnyed mobilitást biztosítanak mindenki számára.”

 

A Woven Capital befektetése stratégiai szempontból különösen fontos, mivel a Ridecell új piacok felé bővít.” - fogalmaz Aarjav Trivedi, a Ridecell alapítója és elnöke. „Különösen izgatottak vagyunk, hogy a Woven Capital befektetőként elősegíti a Ridecell automatizálási és mobilitási innovációinak terjedését, amelyek az automatizálás és a digitális járműkezelés révén biztonságosabb mobilitási lehetőséget kínálnak.”

 

A Ridecell automatizálási és mobilitási platformja telematikai, flottamenedzseri és belső rendszerek használatával lehetővé teszi a különböző üzletek számára járműflottáik holisztikus kezelését. A platform kibővíti a digitális átállás lehetőségeit, és a túlzott adatmennyiséget automatizált, hatékony üzletmenetté alakítja.

 

A Woven Capital

A Woven Capital egy 800 millió dolláros globális befektetési alap, amely a mobilitási technológiákra és innovációkra fókuszálva növekedésben lévő vállalatokat támogat. A Toyota leányvállalata, a Woven Planet Group kockázati tőkebefektetési alapjaként 2021-ben létrejött Woven Capital mobilitási technológiákba, automatizálásba, mesterséges intelligenciába, adatelemzésbe, kapcsolódásba és az okosvárosok témakörébe fektet globálisan.

 

A Woven Planet Group

A Woven Planet Group küldetése, hogy biztonságos, összekapcsolt mobilitási megoldásokkal tegye boldogabb hellyé bolygónkat. A Woven Planet Group a Toyota Research Institute - Advanced Development, Inc. működésének kibővítéseként 2021 januárjában kezdte meg működését. A csoport célja, hogy „Mobility to Love, Safety to Live” mottóját megvalósítva szerethető, élhető és biztonságos mobilitást biztosítson globálisan. A Woven Planet Group négy vállalatának – Woven Planet Holdings, Woven Core, Woven Alpha és Woven Capital – célja, hogy átalakítsa azt, ahogyan az emberek élnek, dolgoznak és mozognak. Ennek érdekében befektetéseket tesz és új innovációkat alkot az automatizált vezetés, a robotika, az okosvárosok, stb. témakörénében.

 

A Ridecell

A Ridecell Inc. a flottás vállalatok és üzletmenetek digitális átállásának vezető vállalata. IoT-alapú automatizálással és mobilitási platformjával elősegíti a vállalkozások modernizálását és flottáik hasznosítását. A különféle beérkező adatokat digitális járműkezeléssel egyesíti, automatizált munkamenetté változtatva a manuális folyamatokat. Ennek eredményeképpen páratlan mértékű hatékonyság és irányíthatóság alakul ki például az autómegosztó szolgáltatások, flottaüzemeltetők, autókölcsönzők és logisztikai flották esetében. Mára a Ridecell megoldásait használják Európa és Észak-Amerika számos nagyvárosának legsikeresebb flottás vállalkozásai, például az AAA Gig Car Share szolgáltatása. A Ridecell központja San Franciscóban található, irodái pedig jelenleg Madridban, Párizsban, Berlinben és az indiai Pune városában várják az ügyfeleket.