Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
padmin - 2021-04-08

Az elmúlt három évben az eddigi hat generációból eladott összesen 30 millió készüléknek köszönhetően látványos ütemben hódítja meg a középkategóriás piacot

A realme, a világ leggyorsabban fejlődő okostelefon-márkája a 108MP – Örökítsd meg a végtelent! című rendezvényen bemutatta a realme 8-as okostelefon-szériát. A realme számmal jelölt modelljei a márka legsikeresebb termékcsaládját alkotják, és az elmúlt három évben az eddigi hat generációból eladott összesen 30 millió készüléknek köszönhetően látványos ütemben hódítják meg a középkategóriás piacot. A realme 8 Pro kamerája 108
megapixeles
felbontásával és számos, úttörőnek számító fotós funkciójával jelentős előrelépést tett a korábbi modellekhez képest, amivel a fiatal userek körében számíthat nagy népszerűségre.

108 megapixeles, 1/1,52 hüvelykes érzékelő, élesebb fotók és jobb minőségű éjszakai felvételek

A Samsung új, 1/1,52 hüvelykes és 108 megapixeles HM2 érzékelőjének legnagyobb felbontása 12 000 × 9000 képpont, ezzel páratlanul éles fényképek készítését teszi lehetővé. A HM2 szenzor támogatja a 3×3
pixel
összevonásával dolgozó pixel binning technológiát is, melynek köszönhetően 9, egyenként 0,7 μm méretű, szomszédos képpont egy nagy, 2,1 μm méretű pixellé vonható össze, ezáltal javul a gyenge fényviszonyok mellett készült képek minősége.

Szenzorba épített Ultra Zoom, háromszoros optikai zoomnak megfelelő hatásfokkal

Az úgynevezett In-sensor Zoom technológia segítségével a szenzor a kinagyítandó képrészletről 12 megapixeles képet állít elő. A 12 megapixeles képek kisebb méretének köszönhetően a képfeldolgozási folyamat felgyorsul, így a realme 8 Pro egymás után nyolc, 12 megapixeles képet tud elkészíteni, majd ezeken lefuttatja a képoptimalizáló algoritmust, amitől a végleges felvétel még tisztább és élesebb lesz.

A feldolgozást követően a realme 8 Pro-val fotózott, háromszoros zoomnak megfelelő képek élesebbek lehetnek, mint amelyeket egyes optikai zoomlencsékkel készítenek.

 

Szenzorba épített zoom

Háromszoros Ultra Zoom

 

A világon elsőként: csillagos ég és makett time-lapse funkció

Az okostelefonok piacán a világon egyedül a realme rendelkezik Time-lapse videó készítését lehetővé tevő algoritmussal, amely videóvá fűzi össze a csillagos égről készült képeket. A kamera 480 másodperc (8 perc) alatt 30 fotót készít, majd ezekből 1 mp hosszúságú time-lapse videót állít elő, melynek segítségével 480-szoros gyorsításban gyönyörködhetünk a csillagos égbolt állandóan változó képében.

A realme vadonatúj makett- (ún. tilt-shift) algoritmusa révén könnyedén készíthetünk makett hatású fotókat, sőt, tízszeres gyorsításban time-lapse videókat is, melyek fantasztikusan új, különleges nézőpontból mutatják be a világot. A realme 8 Pro a világ első olyan okostelefonja, mely képes makett hatású time-lapse videókat készíteni.

 

50 wattos SuperDart villámtöltés, 4500
mAh
kapacitású akkumulátor


A realme 8 Pro 50 wattos SuperDart gyorstöltő funkciója mindössze 47 perc alatt tölti 0-ról 100%-ra a készülék 4500 mAh kapacitású akkumulátorát.

A gyorstöltő funkciónak köszönhetően az 50 wattos SuperDart gyorstöltő 97%-os töltési hatásfokkal működik. A különlegesen energiatakarékos Super Power Saving üzemmód bekapcsolásával 5% töltöttségi szint 32 órás készenlétre, vagy 98 perc beszélgetésre is elegendő lehet!

 

Új, tükröződésmentes ásványi kristály dizájn, 165 grammos, szuper könnyű és vékony kivitel

A realme 8 Pro hátlapja rendkívül egyedi, matt bevonatot kapott, melynek mintázata a természetes ásványi kristályok felületét idézi. A hátlap színváltozatai Infinite Blue és Infinite Black, melyeket a DARE TO LEAP szlogen tesz még látványosabbá.

A realme 8 Pro tömege mindössze 176 g, és csupán 8,1 mm vékony, abszolút kézbe illő forma!

 

realme
UI
2.0 kezelőfelület, „ne zavarj” üzemmód a játékosoknak, hatékonyabb védelem a személyes adatoknak


A realme 8 Pro modell már az új realme
UI
2.0 kezelőfelülettel érkezik, melynek fő jellemzője a változtatható színű értesítési sáv, a gyorsindító gomb, a különböző stílusú ikonok és a háromféle sötét üzemmód. Az új játék üzemmód rögzíti a képernyő fényerejét és kétcsatornás hálózati kapcsolattal gondoskodik az internet-kapcsolat stabilitásáról, emellett blokkolja a riasztásokat, értesítéseket és bejövő hívásokat is. Az új Private Space funkció révén a telefon tulajdonosa jelszóval védett „trezorba” rejtheti a személyes adatait tartalmazó applikációkat és fájlokat. A Security Shield biztonságosabbá teszi az online banki tranzakciókat és ellenőrzése alatt tartja az alkalmazásoknak adott engedélyeket. A realme tesztlaborjának mérései szerint a realme
UI
2.0 kezelőfelülete 45%-kal jobb hatékonysággal gazdálkodik a rendszer erőforrásaival is, az alkalmazások indítási idejét pedig 23,63%-kal lerövidíti.

Egyéb műszaki jellemzők

A realme 8 Pro 6,4 hüvelykes, Full
HD
felbontású Super
AMOLED
kijelzőt kapott, melynek érintési mintavételi frekvenciája akár 180
Hz
is lehet, így játék közben rendkívül gyorsan reagál a felhasználó utasításaira. A kijelző fényereje napsütéses üzemmódban eléri az 1000
nit
értéket, sötétben pedig az egyenáramú tápellátáshoz hasonló, villódzásmentes fényerőcsökkentéssel kíméli a felhasználó szemét.

A készülékben egy nyolcmagos, 8 nm-es csíkszélességű és alacsony áramfogyasztású Qualcomm Snapdragon 720G
processzor
dolgozik.

A most bemutatott realme 8 Pro Hi-Res Audio minősítéssel is rendelkezik, ez pedig kiváló hangminőséget garantál. A készülék Dual
SIM
standby üzemmódban működik, tárolókapacitása 256
GB
-ig bővíthető.

 

A realme 8 okostelefon főbb jellemzői a 64 megapixeles
AI
Quad kamera, a 30 wattos Dart Charge gyorstöltés, a masszív, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, a meggyőző teljesítményű Helio G95 processzor és a 6,4 hüvelykes Super
AMOLED
kijelző.