Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk az LG
www.cloudmanager.hu
Szerver/Üzlet
sulaki - 2020-11-03

Mind a bevétel, mind pedig az üzemi eredmény rekordnak számít...

Az LG Electronics 16,92 ezer milliárd won (14,24 milliard dollár) konszolidált árbevételt és 959 milliárd won (807,14 millió dollár) üzemi eredményt ért el a harmadik negyedévben. Mind a bevétel, mind pedig az üzemi eredmény rekordnak számít: a vállalat 62 éves történelmében soha nem volt még ilyen erős harmadik negyedév.
A bevétel éves összevetésben 7,8 százalékkal, az üzemi eredmény 22,7 százalékkal nőtt, ami alapvetően a háztartási eszközök és az otthoni szórakoztató elektronikai termékek erős forgalomnövekedésének köszönhető. A háztartási gépek és légkondicionáló berendezések üzletágának rekordbevételéhez főként a gőztechnológiát alkalmazó eszközök (mosógépek és a Styler ruhaápoló berendezés) sikere járult hozzá. A szórakoztató elektronikai üzletágban a prémium termékek –
OLED
és nagyképernyős televíziók – iránti erős kereslet volt a meghatározó, míg a mobiltelefon-üzletágban a középkategóriás modellek növekvő népszerűsége járult hozzá az előző negyedévhez képest 16,5 százalékos forgalomnövekedéshez.