Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2020-06-05

A legújabb innováció hozza el a legjobb hangzást

 

 

A Technics 1965-ös megalapítása óta fejleszt innovatív technológiákat erősítőihez. A márka 1966-ban alkotta meg a 10A/20A csöves erősítőit. Az 1969-ben bemutatott SU-50A tranzisztoros erősítő olyan áramkörszerkezettel rendelkezett, amely közvetlenül csatlakoztatta a jelerősítő szekció fokozatait az OCL (Output Capacitor Less) rendszeren keresztül, és alacsony zajszintű tranzisztorokat alkalmazó, magas zaj-jel viszonyú phono equalisert tartalmazott, hogy kimagasló hangminőséget érjen el. A Technics 1977-ben fejlesztette ki a A+ osztályú erősítőtechnológiát, és bemutatta az SE-A1 erősítőt, amely az A-osztályú erősítők alacsony torzítási szintje mellett nyújtott a B-osztályú erősítőknek megfelelő magas kimeneti szintet. Az 1992-ben megjelent SU-C7000 előerősítő az újonnan fejlesztett akkumulátoros meghajtójával jelentősen csökkentette a táp zaját. A Technics új technológiákat és rendszereket fejlesztett ki, amelyek nagy hírnevet szereztek a hangtechnika világában. A közelmúltban, 2014-ben mutatta be a Technics, új, egyedi fejlesztésű technológiáit, köztük a JENO Engine-t és az LAPC-t, amelyek a modern, digitális kor innovatív erősítőtechnológiái.

 

Manapság a nagy felbontású hanganyagok különböző hi-fi formátumokban érhetők el. Ráadásul, az analóg források is reneszánszukat élik, és a felhasználói igények egyre sokoldalúbbak. Régebben a hangszórók piacát a nagy átmérőjű, nagy hatékonyságú hangszórók uralták, de manapság azok a legkeresettebb hangszórók, amelyek kiváló fáziskarakterisztikát nyújtanak és háromdimenziós, tiszta és valósághű hangteret hoznak létre, még ha a hatékonyságuk nem is olyan magas. Ebben a környezetben a felső kategóriás erősítőknek az audio források széles körét kell kiszolgálnia kiváló hangminőséggel, és lehetőleg több fajta hangszóróval is együtt kell tudni működniük.

 

A Technics folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenységével még jobb zenei élményt kíván nyújtani a sokféle igénnyel rendelkező hi-fi felhasználóknak. A vállalat olyan teljesítményt és hangminőséget ért el, amelyet hagyományos erősítők ritkán szoktak nyújtani, és olyan technológiákat fejlesztett, amelyek a kifejezetten erre optimalizált digitális technológiákkal referencia szintű hangzást szólaltatnak meg a hanglemezekkel. A Technics a legújabb jelfeldolgozó technológiákat építette be az új generációs, referencia osztályú erősítőibe, amelyek idén ősszel kerülnek majd a piacra.

 

Termékfunkciók

 

A Technics első referencia osztályú, integrált erősítője, amely többféle, kiváló minőségű audio forrást is kezel, és minden hangszóróból maximális teljesítményt hoz ki.

 

Az új, integrált erősítő nem csupán a Technics neves digitális erősítőtechnológiáit tartalmazza, mint, amilyen az LAPC vagy a JENO Engine, hanem megtalálható benne az újonnan fejlesztett ADCT (Active Distortion Cancelling Technology) is, amely megszünteti a hangszóró ellen-elektromotoros erejéből és a tápfeszültség eséseiből származó torzításokat. Ráadásul az új fejlesztésű, nagy sebességű és alacsony zajszinttel kapcsoló táp (Advanced Speed Silent Power Supply) is hozzájárul a még kiválóbb hangminőséghez azzal, hogy nagy mértékben növeli az erősítő terhelési stabilitását. A teljesítményerősítő rendkívül gyors, alacsony ellenállású GaN-ből (gallium nitrid) készül, amely ultragyors kapcsolási sebességének köszönhetően hozzájárul a kimagaslóan dinamikus hangzáshoz, amely maximálisan pontos időzítésű.

A phono bemenetnél az erősítő digitális technológiát alkalmaz a pontos EQ görbe eléréséhez, amely új szintre repíti a precizitást. A mellékelt kalibrációs felvétellel és a „Crosstalk Canceller” valamint “Response Optimiser” funkciókkal (mindkettő világelső a maga nemében*) mérni és kompenzálni lehet a patron áthallását és átviteli karakterisztikáját a legjobb hanglemezes teljesítmény eléréséhez.

*2020. május 28-i állapot




1. Az új erősítőben is megtalálhatók a kiváló hangminőséget biztosító LAPC és JENO Engine digitális erősítőtechnológiák, és olyan új technológiát is tartalmaz mint az ADCT (Active Distortion Cancelling Technology) is, amely kiiktatja a hangszóró ellen-elektromotoros erejéből és a tápfeszültség eséseiből származó torzításokat. Ezzel úgy nő a hangszóró teljesítménye és akusztikus energiája, hogy közben nem csökken a digitális Technics erősítőkből jól ismert jel-zaj viszony, a hangok részletgazdagsága és a hangtér szélessége.

 

2. Az új tápkapcsolási rendszer az Advanced Speed Silent
Power Supply
megnövelt jel-zaj viszonyt biztosít, miközben a négy független tápblokk kiváló sztereó leválasztásról gondoskodik és dinamikus hangot szólaltat meg a páratlan terhelési stabilitásnak köszönhetően.


 

3. Az Intelligent Phono EQ egyedileg fejlesztett digitális technológiát alkalmaz a phono bemenetnél, hogy pontos EQ görbét alkosson és javítsa a patron áthallását és átviteli karakterisztikáját a patron és a phono equaliser tökéletes párosításával a kiváló hangminőségért.

 

4. Széles körű ki- és bemenetválaszték

Az új erősítő nagy számú bemeneti és kimeneti portot nyújt, köztük Phono XLR és
USB
-B bemeneteket, hogy a készülék ki tudja szolgálni a különféle digitális audioforrásokat és perifériákat.


 

5. Nagy merevségű váz vibrációelemzés alapján kifejlesztett vibrációszigeteléssel a maximális hangtisztaság eléréséhez.

 

6. Az új erősítőben dupla VU méter található, amely ikonikus tartozéka a Technics erősítőknek.

 

*A termékjellemzők, külső megjelenés, teljesítmény és egyéb hasonló paraméterek a fejlesztés ideje alatt még változhatnak.