Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2020-05-20

Pályázati anyagában az OTP Bank kiemelte, hogy a budapesti központú hitelintézet folytatta terjeszkedését a régióban...  

Az OTP Bank két kategóriában is elnyerte a Global Finance magazin elismerését: ismét az OTP Bank lett Magyarország legjobb bankja; emellett ismét a hazai hitelintézet lett a legjobb devizapiaci szolgáltató a magyar piacon a nívós pénzügyi lap értékelése alapján. A két elismerés mellett az OTP LAB, az OTP Bank innovációs központja 2019 után 2020-ban is elnyerte a Global Finance magazin Best Financial Innovation Labs díját.

A New York-i székhelyű Global Finance magazin komoly szakmai szempontok alapján értékeli a világ legjobb bankjait és pénzügyi szolgáltatatóit. Idén is számos kategóriában hirdettek győztest, többek között huszadik alkalommal tették közzé a világ legjobb devizapiaci szolgáltatóinak listáját, huszonhetedik alkalommal pedig a kelet-közép-európai régió országainak legjobb bankjait ismerték el.

A nívós nemzetközi pénzügyi lap mindkét kategóriában elismerte az OTP Bankot, így a hitelintézet elnyerte a Global Finance Best Bank 2020 címet, és ismét a legjobb magyar bankként ismerték el. Azok a bankok kaphatták meg az elismerést, amelyek kiemelt figyelmet fordítottak az ügyféligények kielégítésére, képesek voltak javítani eredményeiken, miközben a jövő sikereit is megalapozták. A díjat számos vállalati pénzügyi vezető, bankár, banki tanácsadó és elemző véleménye alapján ítélték oda.

Az ügyfelek minél színvonalasabb kiszolgálását segíti elő az OTP Bank teljesen új chatplatformja, a tanácsadás alapú szolgáltatási modell fejlesztése a vállalati ügyfelek számára, valamint kiemelkedik a Fáy András Alapítvány edukációs tevékenysége is. Az OTP Bank innováció iránti elkötelezettségét mutatja, hogy Magyarországon elsőként tette elérhetővé ügyfelei számára az ApplePay szolgáltatást, de a hitelintézet nagy hangsúlyt helyez internetbank-,
SMS
-, call center- és mobilbanki szolgáltatásainak fejlesztésére is.


Az OTP Bank 2005 óta folyamatosan, immár 16. alkalommal nyerte el a Global Finance Best Foreign Exchange Providers díjat, amivel ismét a legjobb devizapiaci szolgáltató lett a magyar piacon. A díj odaítélésekor – az iparági elemzők, vállalati vezetők és technológiai szakemberek véleménye mellett – a tranzakciók mennyiségét, a piaci részesedést, a globális lefedettséget, az ügyfélszolgálatot, valamint a versenyképes árazást és az innovatív technológiákat vették figyelembe.

Pályázati anyagában az OTP Bank kiemelte, hogy a budapesti központú hitelintézet folytatta terjeszkedését a régióban, így növelte piaci részesedését Szerbiában, Montenegróban és Bulgáriában, emellett belépett a szlovén, albán és moldáviai piacokra. Széles lefedettségű internetes platformjával ügyfelei több mint 40 féle devizanemben kezdeményezhetnek ügyleteket, és kiemelték azt is, hogy az OTP Bank átfogó digitalizációs projektet indított a devizaügyletek belső folyamatainak egyszerűsítése és felgyorsítása érdekében.

A Global Finance Best Foreign Exchange Providers díjat idén olyan nagy hitelintézetek nyerték el az OTP Bankkal egyetemben, mint például a Societe Generale (Franciaország), az Intesa Sanpaolo (Olaszország) és a Credit Suisse (Svájc).

Az OTP LAB, az OTP Bank innovációs központja 2019 után 2020-ban is elnyerte a Global Finance magazin Best Financial Innovation Labs díját. A kiadvány azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új utakat keresnek és új megközelítéseket alkalmaznak a pénzügyek világában, megnevezve azokat a leginnovatívabb intézményeket, amelyek a jövő banki szolgáltatásait és termékeit fejlesztik.

Az OTP Bank tevékenységét az elmúlt években számos hazai és nemzetközi elismeréssel díjazták. A budapesti központú, immár a kelet-közép-európai régióban is meghatározó hitelintézet 12 országban, több mint 19 millió ügyfelet szolgál ki modern bankimegoldásokkal; működésének alapja a stabilitás és az innováció.