Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2020-05-19

A Kaspersky az ellátási lánc kibertámadásokkal szembeni ellenálló képességének felméréséhez szükséges készségek fejlesztésében segíti a szervezeteket  

A Kaspersky egy kiberkapacitás-építő program indításával és az Átláthatósági Központja által nyújtott szolgáltatások virtuális elérhetőségével fejleszti tovább Globális Átláthatósági Kezdeményezését. A célzott képzési program termékbiztonság-értékelési ismereteket biztosít azoknak a vállalkozásoknak, kormányzati szervezeteknek és akadémiai intézményeknek, amelyek az IT-infrastruktúra biztonságosságának felméréséhez szükséges készségeket kívánják fejleszteni. A Kaspersky Átláthatósági Központjaiba történő távbelépésnek köszönhetően a partnerek továbbra is hozzáférhetnek a vállalat belső biztonsági gyakorlataival és technológiáival kapcsolatos információkhoz.

A digitalizáció gyors terjedése következtében létfontosságúvá vált a stabil informatikai infrastruktúra megléte a különféle szoftver- és hardverplatformok zökkenőmentes integrálásához és futtatásához, és persze a hatékony működéshez is. Ugyanakkor egy szervezet informatikai infrastruktúrája különféle kiberbiztonsági kockázatoknak lehet kitéve, éppen ezért a kibertámadásokkal szembeni ellenálló képesség kritikusan fontos tényező. A globális ellátási láncok és/vagy kritikus infrastrukturális hálózatok részét képező különféle komponensek feltörhetők, ami nemcsak a közbiztonság szempontjából káros, hanem a gazdasági és társadalmi jólét szempontjából is. Szerencsére azonban vannak olyan módszerek, amelyek segítségével a szervezetek felmérhetik, majd biztosíthatják ezen elemek biztonságosságát és sértetlenségét.

A Kaspersky segítségképpen kidolgozott egy kiberkapacitás-építő programot, amely egy termékbiztonság-értékeléssel foglalkozó célirányos képzés. Az online és offline formában is elérhető képzés segítségével a vállalatok, kormányzati szervezetek és akadémiai intézmények a biztonsági felmérések témájában bővíthetik ismereteiket és dolgozhatnak ki gyakorlati eszközöket. Csakis így biztosíthatják ugyanis a saját IT-infrastruktúráikba és hálózataikba integrált külső felek által gyártott alkalmazások biztonságosságát és sértetlenségét. A program keretében a szervezetek megtanulhatják, hogyan lehet a kiberbiztonsági kockázatokat azonosítani, kezelni és csökkenteni.

„Az Átláthatósági Központjaink megnyitása óta komoly termékbiztonság-értékelési gyakorlatot dolgoztunk ki, és úgy látjuk, hogy nem elég egy vállalat részéről pusztán csak bejelenteni, hogy hajlandó rendelkezésre bocsátani a forráskódját felülvizsgálatra. Az értékelés elvégzéséhez és az átláthatósági politikában foglaltak teljes körű megtapasztalásához a partnereinknek bizonyos szintű konkrét információbiztonsági ismeretekkel kell rendelkezniük. A kiberkapacitás-építő programunk segítségével az üzleti és a kormányzati szervezetek, valamint az akadémiai intézmények is szert tehetnek az általuk használt termékek megfelelő biztonsági értékeléséhez szükséges ismeretekre, és így növelhetik a hálózataik kibertámadásokkal szembeni ellenálló képességét” – mondta Oleg Abdurasitov, a Kaspersky közönségkapcsolati részlegének vezetője.

A programban részt vevőknek alapfokú ismeretekkel kell rendelkezniük a szoftverfejlesztési életciklus, a programozás és az információbiztonság területén. A képzés bevezeti a szervezeteket a termékbiztonság-értékelés és fenyegetés-modellezés, a forráskód-felülvizsgálat és a sérülékenység-kezelés világába. A program próbaüzemében ingyenes a részvétel. Elsőként a kormányzati és az akadémiai szervezetek vehetnek részt benne, várhatóan 2020 harmadik negyedévében. Ezt követően a képzés az üzleti szervezetek számára még idén elérhető lesz. Az érdeklődők itt tudhatnak meg többet, illetve kérhetnek információt.

Táv-átláthatóság

A világszerte alkalmazott elkülönülés és társadalmi távolságtartás idején gondoskodnunk kell arról, hogy kulcsfontosságú szolgáltatásaink elérhetőségét ne korlátozza a fizikai hozzáférés. Nem kivétel ez alól a Kaspersky Átláthatósági Központjainak ügyfeleink, partnereink és leendő ügyfeleink általi elérhetősége sem. Hogy továbbra is hozzáférést biztosítson a vállalat belső biztonsági gyakorlataival és technológiáival kapcsolatos információkhoz, a Kaspersky lehetővé tette az Átláthatósági Központok által nyújtott szolgáltatások távelérését egy „kék pályás” értékelési opció biztosításával, amely a legjobb módja a vállalat szakmai gyakorlatai és páratlan adatvédelmi szabványai megismerésének.

A szolgáltatással a Kaspersky megbízható partnerei továbbra is áttekinthetik a vállalat biztonsági és átláthatósági legjobb gyakorlatait, valamint termékeit és szolgáltatásait is. Továbbá a Kaspersky szakemberei a vállalat adatfeldolgozási gyakorlataival és a megoldásainak működésével kapcsolatos bármely kérdés megválaszolására is készen állnak, sőt, akár élő bemutatót is tartanak arról, hogy hogyan zajlik egy forráskód-felülvizsgálat. A kék pályás távértékelési opció igényléséhez keresse fel a weboldalt.

A Kaspersky Globális Átláthatósági Kezdeményezésével kapcsolatos aktuális információk ezen a weboldalon érhetők el.