Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
padmin - 2020-03-16

A COVID-19 Therapeutics Accelerator program célja, hogy összehangolja a kutatás-fejlesztési erőfeszítéseket és megszüntesse a vakcina fejlesztését akadályozó tényezőket.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard 125 millió dollárral támogatja a koronavírus járvánnyal szembeni küzdelmet. A támogatás összegéből kialakított program a vírus elleni gyógyszerek fejlesztését, gyártását és terjesztését segíti majd. Az együttműködők számára az is fontos, hogy a kifejlesztett gyógyszereket a gazdaságilag hátrányos helyzetűek számára is elérhetővé tegyék.

A Gates Alapítvány és a Wellcome 50-50 millió dollár hozzájárulást nyújtanak, a Mastercard Impact Alap pedig akár 25 millió dollárral is segítené a program sikerét. A Gates Alapítvány mostani felajánlása része a múlt hónapban bejelentett 100 milliós keretösszegnek, amellyel a vírus elleni küzdelmet segítik.

Munkája során a COVID-19 Therapeutics Accelerator program az Egészségügyi Világszervezettel, a kormányzati és a magánszektor támogatóival, nemzetközi szervezetekkel, szabályozó és politikai döntéshozó intézményekkel is együttműködik majd. A program a gyógyszerfejlesztés teljes spektrumát lefedi a kezdeti kísérleti stádiumtól egészen a gyártásig. A program támogatói szerint a feladatok és források hatékony megosztásával és a beruházások összehangolásával felgyorsítható a vírussal szembeni küzdelem.

"Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozunk a COVID-19 elleni küzdelem erőfeszítéseihez, mindez pedig része az inkluzív növekedés iránti elkötelezettségünknek" - mondta Mike Froman, a Mastercard alelnöke. „Egy olyan globális kihívással nézünk szembe, amely azon túl, hogy közvetlen egészségügyi probléma mindannyiunk számára, potenciális gazdasági veszélyt jelent több millió ember, vállalkozás és szervezet számára. A pénzügyi integrációval kapcsolatos tapasztalataink azt mutatják, hogy fontos egy olyan hálózat kiépítése, melynek tagjai nem csak tőkével, de eszközökkel és tudásukkal is a közös ügyet szeretnék szolgálni. Várjuk a hasonlóan gondolkodó partnerek csatlakozását az inkluzív növekedésért folytatott küzdelemben.”