Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
padmin - 2019-10-15

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.       

A böngészési típusú adatforgalom szinte egész nap valamivel a megszokott átlag fölött volt, és a napi trendeknek megfelelően délutánhoz közeledve egyenletesen növekedni kezdett az összforgalom, ám az urnák zárását követő 3 órában a megszokott növekedési mértéket stabilan felülmúló böngészési célú adatforgalom keletkezett.

 

Feltételezhető, hogy a választási eredményeket sokan elsődlegesen az interneten igyekeztek megismerni. Összhálózati szinten a napi 3 terabájtos, böngészéssel - azaz egységében viszonylag kis adatmennyiséget igénylő felhasználással - elért növekmény jelentős, kiugró eredménynek számít, amelyet időzítése alapján feltehetően a választási eredmények megismerésének igénye pörgetett fel. A választási eredmények véglegesítésével azonos időintervallumban a böngészési kedv is alábbhagyott.

 

Érdekesség, hogy a böngészési típusú adatforgalomba a Telenor aggregált mérése szerint nem tartoznak bele a közösségi média csatornák által generált forgalmak - amelyeken egyébként a szokásostól kisebb mértékű növekedés volt csak tapasztalható.