Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2019-07-01

A két vállalat szándéknyilatkozatot írt alá a webOS alkalmazásáról a fogyasztói, autóipari és ipari automatizálási szektorok eszközeiben  

Az LG Electronics (LG) szándéknyilatkozatot írt alá a Qt keresztplatformos alkalmazás-keretrendszert megalkotó, finnországi székhelyű szoftverfejlesztő vállalattal, a Qt-vel, kiterjesztve a két cég meglévő együttműködését a webOS alkalmazása terén. A kibővített partnerkapcsolat célja az LG nyílt forráskódú webOS platformjának a Qt referenciarendszereként való pozicionálása, illetve az, hogy megkönnyítse a webOS integrálását a jövőbeli autóipari, robotikai és okosotthon-készülékek rendszereibe.

 

Az együttműködés révén a Qt alkalmazásához szükséges források kezelése még hatékonyabbá válik, valamint minimálisra csökkennek a Qt és a webOS közötti átjárhatatlanságok, így az IoT-technológiát és a mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközök a lehető legjobb felhasználói élményt kínálják majd a felhasználóknak. A Qt felhasználói élmény terén szerzett tapasztalataival és az LG termékgyártás terén felhalmozott tudásával a két cég kooperációja megbízható fejlesztői környezetet biztosít majd a szoftverfejlesztők, mérnökök és formatervezők számára a minőségi alkalmazások és készülékek megalkotásához.

 

A Qt közreműködésével még elérhetőbbé válik a víziónk, hogy a webOS platformot alkalmazó, rendkívül innovatív, mesterséges intelligenciával felvértezett és a tartalmak azonnali lejátszására kész, beágyazott rendszereket alkossunk” mondta Dr. I.P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője. „Ezeknek a rendkívül összetett rendszereknek a megtervezése és fejlesztése minden korábbinál több szoftverfejlesztési képességet igényel, a
hardveres
és
szoftveres
fejlesztés szakértőinek szoros együttműködése pedig a Qt-vel való együttműködésünk alapja.”


 

A Qt egy, a grafikus felhasználói felületek feljesztéséhez alkalmazható szoftveres eszköz, amellyel intuitív és modern felhasználói felületek, valamint egyedi érintési funkciók tervezhetők a fogyasztói és autóipari elektronikai eszközökbe. 2014 óta az LG a Qt alkalmazásfejlesztési keretrendszerére támaszkodik, hogy a webOS-t futtató okostelevíziók és kereskedelmi kijelzők felhasználó oldali kezelése könnyű és intuitív legyen. A Qt kulcsfontosságú szerepet játszik a webOS személygépjárművekbe szánt verziójának fejlesztésében is, amelyet a jövőbeni autóipari információs és szórakoztató rendszerekbe szán az LG.

 

Az LG generációk óta tölt be vezető pozíciót a fogyasztói elektronikai termékek piacán ez az egyik oka annak, hogy ilyen megbízható partnerévé vált a Qt-nek” mondta Juha Varelius, a Qt vezérigazgatója. „Kezdeményezésével, mellyel még hozzáférhetőbbé teszi a webOS-t a gyorsan növekvő piacokon, az LG kihangsúlyozza a Qt-kompatibilis, összekapcsolt felhasználói élményben rejlő jelentős potenciált. Együttműködésünk révén ügyfeleink számára a lehető legkönnyebbé tesszük az olyan készülékek és felületek megalkotását, melyek újraértelmezik majd az “okos” szó jelentését.”