Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2018-12-15

2018. december 16., vasárnap, 11:00-14:00  

2018. december 16-án, vasárnap délelőtt az MKB Bank közreműködésével ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Gyermekgáláját az NGYSZ, amelyre immáron 21. alkalommal kerül sor. A gála programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző „A diótörő” című mesebalett.

Az Operaház felújítása miatt idén is az Erkel Színház ad otthont az eseménynek, ahová az MKB Bank 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg. Az előadással, az ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal a bank szeretné szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné varázsolni a rászoruló gyerekek karácsonyát – a kezdetek óta mostanra már közel 27 ezer gyermek számára.

A gyermekek elragadtatott tapsa, a jóízűen elfogyasztott finomságokkal megtelt pocakok és az ajándékokkal tömött hátizsákok látványa igazán szívet melengető érzés a támogatók számára.

A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij „A diótörő” előadása évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatér az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő darab. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát.Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Földi Leát (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Bajári Leventét (Drosselmeier) és Radziush Mikalait (Egérkirály) láthatják.

 

A rendezők idén köszönetet mondanak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-nek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Penny Market-nek, a Magyar Pékszövetségnek, a Spar Magyarország Kft-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.