Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2018-11-25

Hatvan új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtve dolgozik új generációs navigációs szoftverén a magyarországi székhelyű NNG  

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával fejleszti újgenerációs hibrid navigációs rendszerét a magyar székhelyű NNG. A
szoftver
már az NDS (Navigation Data Standard) nemzetközi szabványának is teljes körűen megfelel majd, biztosítva ezzel a jövő évtized autóival való kompatibilitást.

 

Felkészülve a közeljövő várható piaci kihívásaira, a magyarországi székhelyű autóipari szoftverfejlesztő, az NNG Kft, egy világszinten meghatározó, multi-platform alapú, skálázható, moduláris felépítésű hibrid (online és offline elemeket is tartalmazó) autós navigációs rendszer prototípusának kifejlesztésén dolgozik budapesti K+F központjában. A K+F projekt 30 hónap alatt, és legalább 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtve valósul meg, részben saját forrásból, részben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap közel egymilliárd forintos támogatásával.

Az autóba szerelt navigációs termékek fejlődése rendkívül felgyorsult az utóbbi években, a navigációs termékek térképadatbázisának frissítésére szolgáló technológiák forradalmi változások előtt állnak. A jelenlegi iparági trendek abba az irányba mutatnak, hogy 2020-ra általános elvárássá válik az olyan hibrid navigációhoz szükséges funkciók jelenléte az autóipari alkalmazásokban, amelyek rendszeresen frissülő térképadattal segítik a naprakész navigációt. Ennek érdekében az online kapcsolattal rendelkező rendszerben az adatok és a számítási kapacitások egy jelentős részét a „felhőbe” helyezik majd a vállalatok.

A navigációs termékek piacán a következő években leginkább az NDS (Navigation Data Standard) szabványnak megfelelő termékeket lehet majd eladni: a német autógyártók már szinte kizárólag az ezzel kompatibilis rendszerekkel szerelik fel modelljeiket.







Az NNG egyben aktív tagja a nemzetközi nagyvállalatokat tömörítő NDS konzorciumnak, maga is szerepet vállal a jövő egységes adatstruktúrán alapuló navigációs rendszereinek kialakításában.

Az NNG terméke több más között a következő területeken jelentkező újszerű megoldásokkal múlná felül a versenytársak termékeit: önvezető autózásra való felkészülés, kimagasló felhasználói élmény, egyedi megoldások a felhő alapú infrastruktúrában.

A Projekt eredményei várhatóan 2020-2021-től már beépülnek az NNG által kínált termékekbe.

A 2017-1.4.1-EXPORT-2017-00009 számú, „Multi-platform alapú, skálázható, moduláris felépítésű komplex hibrid navigációs rendszer fejlesztése, 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtve az NNG Kft-nél” című projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a Hazai vállalkozások exportorientációjú K+F tevékenységének támogatása (EXPORT_17) pályázati program finanszírozásában valósult meg.