Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2018-09-24

A C++ Grand Prix győztesei kilencszázezer forint értékben vihetnek haza nyereményeket  

Hetedik alkalommal rendezik meg az NNG C++ Grand Prix-t, az ország egyik legnépszerűbb programozóversenyét. Tavaly bebizonyosodott, hogy a tapasztalat nem minden – egy középiskolás csapat harmadik helyen végzett. A hárommillió forint összdíjazású verseny szervezői idén is nagy érdeklődésre számítanak.

 

A globális autóipari szoftverfejlesztő NNG Kft. hetedik alkalommal rendezi meg C++ Grand Prix elnevezésű programozóversenyét. A nevezési időszak október 10-én éjfélig tart, az https://www.nng.com/grandprix weboldalon mind a fiatal, mind pedig a veterán fejlesztők jelentkezését várják. A rutin ugyanis nem minden a versenyen: a tavalyi Grand Prix-n a középiskolásokból álló livmadmun csapat évtizedes tapasztalattal rendelkező versenytársakat utasított maga mögé, és szerezte meg a harmadik helyet.

 

A jelentkezők először egy online selejtezőn bizonyíthatják tudásukat, október 12-e és 28-a között öt, különböző nehézségi szintű és típusú feladatot kell megoldaniuk a C++ nyelvet használva. „A feladatok elsősorban a csapatok kreativitását és problémamegoldó készségét tesztelik, a programozási nyelvek ismerete mellett ugyanis ez az a képesség, ami a legjobb fejlesztők ismérve”

mondta el Blahut György, az NNG Hero fejlesztője. Hozzátette: „Idén is izgalmas feladványokkal készültünk mind a selejtezőre, mind pedig a döntőre, és reméljük, hogy minden jelentkező örömét leli majd a megoldásukban”

 

A selejtezőkön kialakult végső rangsort október 29-én teszi közzé a vállalat. A tíz legjobban teljesítő csapat november 9-én, élőben csap majd össze az elmúlt évekhez hasonlóan ismét az NNG főhadiszállásán. A helyszínen idén is 12 óra áll majd rendelkezésre, hogy a legjobbak olyan mesterséges intelligenciával rendelkező hadsereget toborozzanak, amely helyt áll a multiplayer online battle arénában.

 

A győztes csapat tagjai egy nap alatt mintegy egymillió forintra tehetnek szert, ugyanis egyenként 300.000 forint értékű műszaki vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. A második helyért egyenként 200 ezer, a dobogó alsó fokáért pedig 100 ezer forintos utalványok járnak. De annak sincs oka csüggedni, aki lecsúszik a dobogóról: a döntőben szereplő többi csapat tagjai fejenként 50.000 forintos utalványt vihetnek majd haza.

 

A verseny nem titkolt célja, hogy megtalálja az ország legjobb szakembereit, akik később akár az NNG csapatához is csatlakozhatnak. A versennyel kapcsolatos, további információk a C++ Grand Prix honlapján érhetők el.