Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
sulaki - 2018-08-13

A Kaspersky Lab Anti-Theft funkciója a Kaspersky Internet Security for Android kiegészítőjeként megakadályozza a hozzáférést illetéktelenek számára

Nyakunkon a nyaraló szezon, ami azt jelenti, hogy világszerte több millió ember készül külföldi utazásra. Nyaraláskor sokan készítenek fotókat, videókat, hogy megőrizzék a szép emlékeket. Sőt, a Kaspersky Lab által készített kutatás szerint az emberek majdnem ötödének (18%) a legfontosabb adataik a készülékeiken az utazásaikról készített fotók és videók. További 28% azt mondja, ha elvesztik vagy ellopnák a készülékeiket, akkor nem tudná soha a rajta lévő fotókat pótolni.

A Kaspersky Lab statisztikái szerint[1] a Kaspersky
Internet
Security for Android termék Anti-Theft (lopásgátló) funkcióját 1,5 percenként indították el és átlagosan 23.000 Androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Mivel a felhasználók számára a legértékesebb adataik a fotók, ezért a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy gondoskodjanak készülékeik védelméről még elutazás előtt.

A Kaspersky Lab másik tanulmánya[2] kimutatta, hogy világszerte az emberek 4%-a vesztett el vagy loptak el tőle készüléket. Ebből 57%-nak Android készüléke, 29%-ának laptopja és 29%-ának iPhone-ja volt. Átlagosan 133 000 Ft ($485) kárt okozott ez a felhasználóknak, ami az új készülék ára. 

Az egyszerű és hatékony lopásgátló eszközökkel a fogyasztóknak lehetőségük van arra, hogy bekapcsolják a készülék riasztóját, ha az elveszik, vagy ellopják. A kockázatok és a biztonsági lehetőségek ellenére a Kaspersky Lab kutatásainak eredményei azt mutatják, hogy a felhasználók mindössze 22%-a használ lopásgátló kiegészítőt a készülékek védelméért.

 

„Ezek a kiugróan magas számok azt mutatják, hogy rengeteg készülék tűnik el világszerte. A Kaspersky Lab statisztikái szerint csak Android készülékből több tízezer tűnik el havonta. Ebben az évszakban különösen fontos megfontolni, hogy gondoskodjunk a telefonok, a tabletek védelméről, hiszen több alkalommal hagyhatjuk őrizetlenül, – például a vízparton – mint máskor. A lopásgátló programok könnyen kezelhetőek és nagy segítséget jelenthetnek váratlan helyzetben, ezért azt javasoljuk a felhasználóknak, hogy használják.” – fejtette ki Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab Termékmarketing részlegének igazgatóhelyettese.

A Kaspersky Lab Anti-Theft funkciója a Kaspersky Internet Security for Android kiegészítőjeként megakadályozza a hozzáférést illetéktelenek számára; lehetővé teszi, hogy a felhasználó zárolja a készüléket, bekapcsolhatja a riasztást még csendes üzemmódban is és még sok egyebet tud.

 

1]A számok a Kaspersky Internet Security for Android program Anti-Theft kiegészítőjének 2018. június 13. és július 12. közötti időszakának adatain alapulnak.

[2]A kutatást a Kaspersky Lab és a
B2B
kutatóintézet közösen végezte összesen 17.418 felhasználó részvételével világszerte 31 országból.