Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2018-05-26

Idén huszonnyolcadik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és

 

Idén huszonnyolcadik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 26-27-én kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, hiszen sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalmuk. A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

 

 

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata együtt, szponzorok bevonásával finanszírozzák a gyermeknapi rendezvényt. 

 

 

 

A Szolgálat 2018-ban is külön meghív a gyermeknapi rendezvényre közel 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi és pápai – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről, Vajdaságból ésKárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben magára vállalja.

 

Idén a City Sightseeing Budapest jóvoltából a határon túli gyerekek felfedezhetik Budapest legszebb helyeit. A cég mindkét nap délután, külön a gyerekekre szabott városnéző túrákkal járul hozzá a Városligeti Gyermeknap kezdeményezéséhez.

 

 

 

A kétnapos rendezvényen 49 helyszínen, 2 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. A 7000 példányban készült 44 oldalas gyermeknapi programfüzetet budapesti általános iskolákban és a helyszínen terjesztik a szervezők. Az érdeklődők ezen kívül közel 200 plakátról és újsághirdetésekből is tájékozódhatnak a programokról.

 

 

 

Az OTP Bank már 24 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója, így számos jótékonysági program megvalósulásához nyújtott és nyújt továbbra is segítséget. A legnagyobb magyarországi pénzintézet az NGYSZ egészségügyi programját és orvosi rendelőjének működését is támogatja. A bank 1995-ben mozgó fogorvosi rendelőnek átalakított autóbuszt vásárolt a Szolgálatnak, melynek fenntartását azóta is biztosítja. A Gyermekmentő fogászati busza évek óta jelen van a gyermeknapi rendezvényen, ahol a két nap alatt várhatóan mintegy nyolcszáz gyermek fogait vizsgálják meg a szervezet önkéntes fogorvosai. A busz ezen kívül évente több magyarországi és erdélyi településre látogat el, ahol az önkéntes fogorvosok a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrését és kezelését végzik, valamint szájhigiénés felvilágosítást nyújtanak. A mobil rendelőben dolgozó fogorvosok tavaly 6215 Magyarországon és a határon túl élő gyermek fogait vizsgálták meg, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos erdélyi útja során pedig a megvizsgált gyermekek fogászati kezelését is elvégezték.

 

 

 

Az OTP Bank Kalandparkban az OK Oktatási Központ Sulibank programja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket. Az OTP Bank Gyermeknapi Focikupa szakmai támogatója idén is a Vasas Kubala Akadémia.

 

 

 

Idén a gyermekek ismét találkozhatnak a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, amely játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyerekeket.

 

 

 

A Mercedes-Benz már több mint 10 éve támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját. Számtalan nagyszabású jótékonysági akció segítségével összesen mindeddig már több mint 120 millió forinttal támogatta a szervezetet. 2015-ben például Lewis Hamilton segítségével 44 millió forintot gyűjtött össze a csillagos márka egy jótékonysági aukción a jó cél érdekében. 2016-ban egy különleges sajtótájékoztató során kizárólag gyermekek kérdezhették Nico Rosberg Forma-1 világbajnokot, ahol az NGYSZ számára adományt is gyűjtött a Mercedes-Benz, míg tavaly ismét Lewis Hamilton segített adományokat gyűjteni a rászoruló gyermekeknek.

 

 

 

A Liget Budapest Art Park a Néprajzi Múzeummal és a Magyar Zene Házával karöltve számos izgalmas gyerek- és családbarát programmal érkezik a Városligeti Gyereknapra: hagyományőrző ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és izgalmas versenyekkel.

 

 

 

A Gyermekmentő már május 26-án, szombaton színpadi műsorokkal várja a Ligetbe látogatókat. Saját Gyermekszínpadán (Kis Napozórét) Gubás Gabi, a Magyar Állami Operaház művészei, az Aranyszamár Színház, a Csudatáska Társulat, a Thália Tanoda, a Magyar Állami Operaház, az Experidance Táncakadémia, a Baross Imre Artistaképző, a New Angel tánccsoport diákjai lépnek fel. Az estét a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek Godspell - Ima az eltűnt gyermekekért műsora zárja.

 

 

 

Május 27-én, vasárnap ugyanitt az Aranyszamár Színház, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, Mikola Péter, a Kaláka és a Tázló Együttesek lépnek fel, valamint a Madách Táncművészeti Iskola és a New Dance World táncosai is szórakoztatják a gyerekeket. Ezen kívül megnézhetik a Blinky Ball Kid-Ball Csoport előadását is.

 

 

 

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Napozórét két oldalán berendezettNemzetek Utcája, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják május 27-én, vasárnap az európai és a távolabbi kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket. Az eseményen – egyedülálló módon – lehetőség nyílik a követségek, illetve a kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait.

 

 

 

A Nagykövetségek Színpadán (Napozórét) zenés, táncos bemutatók teszik még színesebbé a vasárnapot:keleti táncbemutatók, orosz néptáncbemutató és latin dalok lesznek műsoron. Továbbá a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Fúvószenekar és a Fenyőcskék csíkszentdomokosi tánccsoport lép fel együtt.

 

 

 

A Nemzetek Utcájában összesen 33 ország, az Európai Bizottság képviselete és az Országgyűlés vesz részt változatos programokkal: India, Japán, Kína – ELTE Konfuciusz Intézet, Lettország, Oroszország, Palesztina, Libanon, Mongólia, Törökország, Olaszország és az Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége (23 ország).Mongólia és Olaszország eddig még soha, Lettország, Törökország pedig utoljára több évvel ezelőttvett részt ezen az eseményen.

 

 

 

Az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban és a sátrak előtt rajz- és színezőverseny, országházi kirakós játék, paravánfotózás, kvízkérdések az Országgyűlésről és az Országházról, valamint egyéb érdekességekről, az Országházat ábrázoló képeslap kiszínezése és postázási lehetősége, ügyességi játékok várnak minden érdeklődőt.

 

A gyermeknapi sátrakban a látogatók megtekinthetik az Országgyűlési Őrség egyenruháit, rendfokozatait és díszkardjait, és lehetőség lesz közös fényképezkedésre is.

 

 

 

A Készenléti Rendőrség interaktív díszelgési bemutatójával, a Magyar Honvédség katonai rendész bemutatóval, különleges ruházati és díszelgő bemutatóval csatlakozik az idei rendezvényhez, színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal várja az érdeklődőket az Olof Palme sétánynál, a Királydomb előtt.

 

 

 

A Biztonságos
Internet
Sátor
immár 10. éve fogadja az érdeklődőket a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) konzorciumvezetőként, tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több felhasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve azt, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Egyszerre kell felhívni a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és megteremteni azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét.

 

 

 

A SIP programban partnerek:

 

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány:Lelkisegély-vonal és online tanácsadás gyerekeknek, 116-111, www.kek-vonal.hu

 

NISZNemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.: Káros, illegális és jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Biztonságosinternet Hotline üzemeltetője és fejlesztője, www.biztonsagosinternet.hu

 

 

 

A részletes Városligeti Gyermeknapi program megtalálható amellékelt linken, illetve a www.gyermekmento.hu weboldalon.

 

 

 

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada

 

Kis Napozórét, május 26., szombat 10:00-19:00, május 27., vasárnap 10:00-18:00

 

 

 

Gazdag programmal és sok szeretettel várunk minden kicsit és nagyot a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadánál!

 

 

 

Május 26., szombat 10:00-19:00

 

 

 

Időpont

Program

10:00-11:00

Gubás Gabi – „Bergengóciából jöttünk”, koncert gyerekeknek

11.15-12.10

Aranyszamár Színház - Nemes Nagy Ágnes-Szabó Attila: Az aranyecset /Csodálatos történet a jó és a rossz harcáról, modern környezetben

12.30-13.15

Csudatáska Társulat - Nyár van a szívemben - családi koncert

13.30-14.00

Thália Tanoda bemutatója

14.10-14.45

Magyar Állami Operaház - A Magyar Nemzeti Balettintézet műsora

15.00-15.10

Experidance TáncakadémiaHoldtánc, Cigánytábor

15.15-15.50

Baross Imre Artistaképző - Artista Show

16.00-16.30

New Angel Táncstúdió bemutatója

17.00-19.00

A Pesti Broadway Stúdió növendékeinek előadása - Godspell - Ima az eltűnt gyermekekért

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Május 27., vasárnap 10:00-18:00

 

 

 

Időpont

Program

10:00-10:45

Ivett bohóc és Nóri zsonglőr – bohócprogram, mini disco, zsonglőr-bemutató

11:00-11:45

Mikola Péter gyermekműsora

12.00-12.30

Madách Táncművészeti Iskola - Tánc A-Z-ig, művészeti vezető: Sárközi Gyula

13.00-13.30

Blinky Ball Kid-Ball Csoport előadása

13.45-14.30

Kaláka Együttes gyerekműsora – Nálatok laknak-e állatok?

15.00-15.45

Aranyszamár Színház – Szász Ilona: Holdkirály palotája - interaktív bábjáték

16.00-16.30

New Dance World táncbemutatója

17.00-18.00

Tázló Együttes - moldvai csángó népzene és táncház

 

 

 

Nagykövetségek Színpada

 

Napozórét, május 27., vasárnap 10:00-16:00

 

 

 

Időpont

Program

10.00-10.20

Skatulacska orosz néptáncegyüttes bemutatója

10.30-11.00

Bemutatkozik Oroszország

11.10-11.30

Saumya Shukla Kathal/India- táncosnő és gyermekcsoportja

11.30-12.00

Rajesh Gangani/India - Tabla művész

12.00-14.00

Latin Pont a Gyereknapon

14.10-14.40

Törökország zenés előadása

15.00-15.30

Ifjúsági Fúvószenekar-Csíkszentdomokos és a Fenyőcskék tánccsoport

15.40-16.00

Kínai táncműsor

 

 

 

Várunk mindenkit szeretettel, akit érdekel más országok kultúrája, hagyományai és szokásai!

 

 

 

A széles programkínálaton túl vásárosok és kereskedők várják az idelátogatókat, kedvező árakkal és különleges portékákkal.

 

 

 

A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes.

 

 

 

A rendezvény célja

 

A rendezvény elsődleges célja, hogy tartalmas és kulturált szórakozási, tanulási és sportolási lehetőséget nyújtson a gyermekek, fiatalok és családjaik számára, lehetővé téve mindenkinek, hogy belépődíj fizetése nélkül vegyen részt a több tucatnyi változatos programon. A rendezők bíznak benne, hogy a gyermekek érdeklődési körüknek megfelelően további ötleteket kapnak a küszöbön álló nyári szünidő értelmes eltöltéséhez.

 

 

 

TÁMOGATÓK

 

Fő támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Liget Budapest Projekt, OTP Bank Nyrt., Mercedes-Benz Hungária Kft.

 

 

 

Kiemelt támogatók: Budapesti Operettszínház, Civil Szolgálat, Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Colgate-Palmolive Magyarország, ELMŰ-ÉMÁSZ, Elevenpark Kft., Európai Unió, Magyar Nemzeti Bank, EU Safer Internet Program, Waberer's International Nyrt.

 

 

 

További támogatók:Ági Szörp, Auchan Magyarország, BKV Zrt., enHome Zöldjárat, Magyar Honvédség, Ice ’N’ Go Kft., Máltai Lovagrend, M3 ROAD Kft., Készenléti Rendőrség, Mattel Toys Hungary Kft., Minipolisz, Mr. NILSZ Kft, a City Sightseeing Budapest, Prevital, Szomjoltóság, Városi Tömegközlekedés Történeti Egyesület, Vasas Kubala Akadémia ,Vitézi Rend

 

 

 

Fő médiatámogatók: Ringier Axel Springer Magyarország, Blikk, Trend
FM


 

 

 

Médiatámogatók: Csak a Nőknek Magazin, IMEDIA Kft., MAHIR Cityposter Kft., Manoprogram.hu, Nemzeti Sport, Picur Rádió

 

 

 

A Biztonságos Internet Sátor programjait támogatja:

 

az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Hewlett Packard Enterprise, a HP Inc., HP Papers, a Quadron Kibervédelmi Kft, a No Hate – Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület,a Balabit, az Új Nemzedék Központ, a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) – Digitális Jólét Program, aTelenor Magyarország, a Gyermekek Szövetsége, az Informatikus Fiatalok a Társadalomért Egyesület – Infotárs, az UPC Magyarország, a BOOKR Kids, az e-Nable Magyarországés a WITSEC.

 

 

Részletes programkínálat a Vajdahunyad várától a Királydombig húzódó területen:

 

OTP Bank Kalandpark

Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-18:00

Az OTP Bank Kalandparkban az OK Oktatási Központ trénerei interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várják a gyerekeket. 

 

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza

Napozórét mögötti terület, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-18:30

Ingyenes fogászati szűréssel, szaktanácsadással, arcfestéssel és sok-sok ajándékkal várnak minden gyermeket.

 

Nőgyógyászati szaktanácsadás

Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap 10:00-17:00

 

A szűrőállomásonönkéntes orvosainkszaktanácsadással várják az érdeklődőket a rendezvény ideje alatt.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja (Waberers+ NGYSZ logó)

 

A Waberer’s céget vállalati értékei, azaz az innováció, a megbízhatóság, az elkötelezettség, az alkalmazkodóképesség és a fenntarthatóság követelményei vezérlik CSR tevékenysége során. Kifejezetten olyan közösségeket és kezdeményezéseket támogatunk, amelyek hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló gyerekek oktatását, egészségének megőrzését, valamint a környezetünk védelmét szolgálják.

Ennek okán a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységét több területen is segítjük. Támogatásunkkal a Gyermekmentő Szolgálat speciális rákszűrő kamiont juttat el a határon túlra, ahol a nőgyógyászati szűrőkamion minden évben részt vesz májusban és októberben az önkéntes orvos-csoport egyhetes erdélyi körútján. Ez idő alatt a mobil rendelőben dolgozó orvosok szűréseket, vizsgálatokat végeznek és tanácsadást tartanak. Támogatásunk eredményeként 2017-ben közel 750 nőgyógyászati szűrést végeztek a határon túl. Magyarországon a Gyermekmentő Szolgálat rendezvényein önkéntes orvosokszaktanácsadással várják az érdeklődőket a rendezvények ideje alatt. A nőgyógyászati szűrések elvégzésére átalakított kamion karbantartási és fenntartási költségeit, valamint a kitelepülésekre való felkészítését teljes egészében a Waberer’s vállalta.

 

Máltai Lovagrend és Centrál Lions Klub szemészeti szűrése

Napozórét mögötti terület, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-17:00

A szűrőállomáson szaktanácsadás, szűrés és tájékoztatás zajlik.

 

A Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápiás-bemutatója

Napozórét mögött, május 27., vasárnap

 

Kíváncsi vagy, hogyan lehet ló segítségével sérült gyermekeket gyógyítani, fejleszteni?

A terápiás lovaglás és a különféle lovassportok megismerésének kiváló lehetőségét nyújtja a Magyar Lovasterápia Szövetség vasárnapi programja. A gyerekek és a szakemberek három alkalommal tartanak bemutatót a nagyközönség számára: 11:00, 14:00 és 16:00 órakor.

A bemutatón kívül játékos vetélkedők és gyerekfoglalkozások várják az érdeklődőket és az állatbarátokat!

 

OTP Bank Gyermeknapi Focikupa

Napozórét, május 26-27. szombat-vasárnap

 

A hétvégén erdélyi és budapesti fiatalok mérik össze erejüket a Napozórét mögötti füves területen.

Az OTP Bank Gyermeknapi Focikupa szakmai támogatója idén is a Vasas Kubala Akadémia.

 

VASAS Kubala Akadémia

Vasas Kubala Akadémia célja, hogy részt vállaljon a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésében és magas színvonalon biztosítsa az ehhez szükséges feltételrendszert. A labdarúgók képzése 6 éves kortól 19 éves korig zajlik. Az Akadémia képzési rendszerében jelenleg 12 korosztályos fiúcsapat, illetve folyamatosan bővülő leány- és női csapatok, több mint negyven magasan képzett szakember felügyeletével vesz részt. A szakmai stáb minden tagja a szükséges licence, tanfolyamok és szakmai képesítések birtokában dolgozik.

 

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada

Kis Napozórét, május 26., szombat 10:00-19:00, május 27., vasárnap 10:00-18:00

 

Gazdag programmal és sok szeretettel várunk minden kicsit és nagyot a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadánál!

 

Május 26., szombat 10:00-19:00

 

Időpont

Program

10:00-11:00

Gubás Gabi – „Bergengóciából jöttünk”, koncert gyerekeknek

11.15-12.10

Aranyszamár Színház - Nemes Nagy Ágnes-Szabó Attila: Az aranyecset /Csodálatos történet a jó és a rossz harcáról, modern környezetben

12.30-13.15

Csudatáska Társulat - Nyár van a szívemben - családi koncert

13.30-14.00

Thália Tanoda bemutatója

14.10-14.45

Magyar Állami Operaház - A Magyar Nemzeti Balettintézet műsora

15.00-15.10

Experidance TáncakadémiaHoldtánc, Cigánytábor

15.15-15.50

Baross Imre Artistaképző - Artista Show

16.00-16.30

New Angel Táncstúdió bemutatója

17.00-19.00

A Pesti Broadway Stúdió növendékeinek előadása - Godspell - Ima az eltűnt gyermekekért

 

Május 27., vasárnap 10:00-18:00

 

Időpont

Program

10:00-10:45

Ivett bohóc és Nóri zsonglőr – bohócprogram, mini disco, zsonglőr-bemutató

11:00-11:45

Mikola Péter gyermekműsora

12.00-12.30

Madách Táncművészeti Iskola - Tánc A-Z-ig, művészeti vezető: Sárközi Gyula

13.00-13.30

Blinky Ball Kid-Ball Csoport előadása

13.45-14.30

Kaláka Együttes gyerekműsora – Nálatok laknak-e állatok?

15.00-15.45

Aranyszamár Színház – Szász Ilona: Holdkirály palotája - interaktív bábjáték

16.00-16.30

New Dance World táncbemutatója

17.00-18.00

Tázló Együttes - moldvai csángó népzene és táncház

 

 

 

 

 

Nagykövetségek Színpada

Napozórét, május 27., vasárnap 10:00-16:00

 

Időpont

Program

10.00-10.20

Skatulacska orosz néptáncegyüttes bemutatója

10.30-11.00

Bemutatkozik Oroszország

11.10-11.30

Saumya Shukla Kathal/India- táncosnő és gyermekcsoportja

11.30-12.00

Rajesh Gangani/India - Tabla művész

12.00-14.00

Latin Pont a Gyereknapon

14.10-14.40

Törökország zenés előadása

15.00-15.30

Ifjúsági Fúvószenekar-Csíkszentdomokos és a Fenyőcskék tánccsoport

15.40-16.00

Kínai táncműsor

 

 

MobileKids Gyermeksátor a biztonságos közlekedésért

Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-18:30

 

Idén a gyermekek ismét találkozhatnak a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, amely játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyerekeket.

 

 

biztonságos
internet
sátor


Kis Napozórét, május 27-28., szombat-vasárnap 10:00-19:00

 

saferinternet.hu

 

A Biztonságos Internet Sátor immár 10. éve fogadja az érdeklődőket a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) konzorciumvezetőként, tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több felhasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve azt, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Egyszerre kell felhívni a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és megteremteni azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét.

 

A SIP programban partnerek:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány:Lelkisegély-vonal és online tanácsadás gyerekeknek, 116-111, www.kek-vonal.hu

NISZNemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.: Káros, illegális és jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Biztonságosinternet Hotline üzemeltetője és fejlesztője, www.biztonsagosinternet.hu

 

A Biztonságos Internet Sátor programjait támogatja: az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Gyermekek Szövetsége a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Hewlett Packard Enterprise, a HP Inc., HP Papers, a Quadron Kibervédelmi Kft, a No Hate - Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület,a Balabit, az Új Nemzedék Központ, a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) – (Digitális Jólét Program, aTelenor Magyarország, az Informatikus Fiatalok a Társadalomért Egyesület - Infotárs, a UPC Magyarország, a BOOKR Kids, az e-Nable Magyarország és a WITSEC.

 

További programok:

 

Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának programja

 

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala gyermekjogok érvényesülésével (is) foglalkozó alapjogvédő intézmény, amelynek feladata a hozzá fordulók panaszai nyomán az alapjogi jogsérelmek kivizsgálása és azok orvoslása.

Elérhetőségek: www.ajbh.hu és www.gyermekjogok.ajbh.hu

A Biztonságos Internet Sátorban gyermekjogi kvízzel, alapjogi színezővel, jogtudatosító játékokkal, ombucmanóval és jogtündér fakanálbábu-készítéssel várják a gyerekeket és a szülőket.

Gyermekjogi facebook oldalunk: https://www.facebook.com/gyermekjogok/

Balabit - HOGY MI A BALABIT?

Zseniális és elhivatott emberek által összegyűjtött tudás és tapasztalat, ahol a kocka poénokon is tudunk nevetni. Egy izgalmas munkahely, ahol a kérdéseidre választ, ötleteidre, munkádra feedbacket kapsz. Ahol a feladat rabul ejt, mint egy jó sorozat vagy egy izgalmas játék. És nem utolsó sorban a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata, körülbelül egymillió open source felhasználóval a világ valamennyi kontinensén.

Karrier-hírünkért látogass el a https://career.balabit.com vagy a https://www.facebook.com/balabithub oldalra. 

BOOKR Kidsprogramja

 

A Mesetár egy folyamatosan bővülő interaktív mesekönyvtár-alkalmazás mobilra és tabletre. Mesekönyveink eredeti sikerkönyvek interaktív változatai olvasás- és képességfejlesztő funkciókkal. A  Mesetárban már több mint 200 klasszikus és modern történet jelent meg, a Vuktól A kis hercegen át egészen a Terka mesékig, interaktív formában, az eredeti kiadáshoz hűen!

 

A Városligeti Gyereknapon mesekönyvekkel, izgalmas kézműves-foglalkozással várjuk a kicsiket és nagyokat. És akik messzebbre kalandoznának, azoknak pedig ott a Mesetár!

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) – (Digitális Jólét Program)

A digitális átalakulás egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudjuk az internetet, különösen a fiatalok, biztonságosan, tudatosan és értékteremtő módon használni. A Magyarország Kormánya által 2015 végén – az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján – elindított, a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Program (DJP) keretében a szakmai és társadalmi szervezetekkel szorosan együttműködve elkészült Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) is.

A DGYS célja, hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól és módszereitől, a kockázataitól, valamint felkészítsük a gyermekeket, szüleiket és tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra. A DGYS megalkotásakor fontos szempont volt az is, hogy ne csak kiküszöbölhetőek legyenek az internethasználat során a gyermekeinkre leselkedő kockázatok, hanem mindeközben az internet nyújtotta lehetőségekkel minél hatékonyabban tudjanak élni. Éppen ezért a stratégia alapvető szerepet szán a médiaműveltség, médiatudatosság fejlesztésének.

A DGYS középpontjában a gyermekek állnak, de ezzel együtt a társadalom szinte valamennyi csoportja érintettnek tekinthető, ezért az állami eszközrendszer meghatározása mellett a kölcsönös tudásmegosztás és tanítás, valamint a társadalom különböző szereplőinek összefogása együttesen tehetik sikeressé a stratégia gyakorlati megvalósítását.

e-Nable Magyarország programja

 

Az e-Nable Magyarország négy évvel ezelőtt indult egy amerikai kezdeményezés mintájára. Joe Cross Budapesten indította azt az önkéntes munkát, amelynek keretében felsővégtag-hiányos gyerekek egy testképjavító eszközt, robotkezet kaphatnak.

Az e-Nable Magyarország egy teljesen önkéntes alapon működő csoport, amelynek tagjai saját idejüket, eszközeiket felhasználva, ingyenesen juttatják a gyereket robotkézhez vagy robotkarhoz.

Ezek a robotkezek és -karok a gyerekek vágyai szerint készülnek el, gyakran valamilyen szuperhős témában. És amikor megkapják őket, igazi szuperhősökké is válnak a közösségben - iskolában vagy óvodában. Mindenki velük akar játszani, velük szeretne lenni, így talán a másságukat is könnyebb elfogadni.

 

Gyermekek Szövetsége programja

A Gyermekek Szövetsége a gyermekek társadalmi egyenjogúságának és esélyegyenlőségének a megvalósítását tűzte ki célul. A játékhoz, a tanuláshoz való jogot és az alapvető emberi jogait minden gyermeknek ismernie kell, és ezektől senki sem foszthatja meg őket! A biztonságban élő gyermek testi és lelki egészségben él, amikor önálló személyisége fejlődik. 

A Gyermekek Szövetsége a helyszínen meglepetésekkel vár kicsiket és nagyokat!

 

Informatikus Fiatalok a Társadalomért Egyesület programja (továbbiakban: InfoTárs) 

 

Az InfoTárs 2017 elején alakult azzal az elsődleges céllal, hogy szélesebb körben megismertesse a fiatalokkal az IT/ICT ágazatban történő elhelyezkedés körülményeit, megmutassa az ágazatban elérhető állások előnyeit, illetve segítse az érdeklődők szakmai fejlődését. Az InfoTárs kortárs mentorai elkötelezettek abban, hogy a programokon részt vevő fiatalok számára biztosítsák az interaktív, szórakoztató ismeretszerzést az informatikai ágazatról. A szervezet elhatározása, hogy az ágazattal kapcsolatos negatív sztereotípiákat lebontsa, illetve közelebb hozza a fiatalok számára a digitális technológiákat.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) által szervezett gyereknapi rendezvény keretében az InfoTárs Egyesület a látogatók életkorának megfelelő informatikai kvízzel várja az érdeklődőket. 

 

 

 

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság programja (NAIH)

 

A személyes adatok védelméhez és a közérdekű adatok nyilvánosságához való jogokat felügyelő Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egyik kiemelt feladata a fiatalok (jog)tudatos internethasználatának előmozdítása.

2013-ban indult a NAIH "Kulcs a net világához!" elnevezésű hosszú távú gyermekjogi projektje, (http://www.naih.hu/adatvedelemr-l-fiataloknak--kulcs-a-net-vilagahoz--projekt.html), illetve 2014-16 között részt vett az ún. ARCADES ("Introducing dAta pRoteCtion AnD privacy issuEs at schoolS in the European Union") uniós pályázaton. Mindkét projekt fő célja a gyermekek, fiatalok, szülők és tanárok adatvédelmi ismereteinek bővítése. Korábbi kézikönyvük témája a 10-16 éves korosztály internetezési szokásai, a 2017-es kiadvány pedig a 10 év alatti kisgyermekek biztonságos internetes környezetével foglalkozik.

A Hatóság a GDPR-ra való felkészülés időszakában, és a 2018. május 25-től kezdődő alkalmazásra tekintettel megkülönböztetett figyelmet fordít a gyermekek jogait érintő adatvédelmi rendelkezésekre, hogy azok mindenki számára elérhetőek és átláthatóak legyenek.

 

A Hatóság gyermekjogi kiadványai a NAIH honlapjáról (www.naih.hu) szabadon letölthetők és terjeszthetők:

  • "Kulcs a net világához!" tanulmány (2016-ban bővített, 2. kiadás) és gyermekeknek szóló színes tájékoztató

  • Kulcsocska a net világához!” tanulmány a kisgyermekek biztonságos jelenlétéről

  • "Adatvédelmi kézikönyv pedagógusoknak"

  • "Európai Kézikönyv a Magánszféra- és a Személyes Adatok Védelméről Iskolák Számára - Oktatási Segédanyag Pedagógusok Részére"

 

A Biztonságos Internet Sátorban a hasznos tájékoztató anyagok mellett találkozhatsz a NAIH munkatársaival, akik válaszolnak információs jogokkal kapcsolatos kérdéseidre. Teszteld a tudásod egy adatvédelmi keresztrejtvény kitöltésével (a helyes válaszokat ajándékkal jutalmazzuk), és vegyél részt kalandos programokon!

 

Elérhetőségek: ugyfelszolgalat@naih.hu és www.naih.hu

 

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. programja

 

Biztonságos internethasználat

 

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) a káros, illegális és jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Biztonságosinternet Hotline (www.biztonsagosinternet.hu) üzemeltetőjeként és fejlesztőjeként 2011. májusától nyújt lehetőséget a jogsértő tartalmak bejelentésére. A Biztonságosinternet Hotline célja, hogy az internet használók minden, az interneten talált sértő, káros, illegális tartalmat bejelenthessenek - akár névtelenül is.

A NISZ Zrt. a gyermekek biztonságos internethasználatát elősegítő IT biztonsági kérdőívvel, valamint a Hotline működésével kapcsolatos tudatosító tevékenységgel várja az érdeklődőket. Az izgalmas és szórakoztató tudatosítási kampány mellett a NISZ Zrt. játékokkal is részt vesz a Biztonságos Internet Sátor pecsétgyűjtő játékban.

A résztvevők a Mobil Kormányablak szolgáltatásával is megismerkedhetnek, amely az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos kérdésekben nyújt segítséget: a helyszínen a szülők meg tudják újítani lejárt okmányaikat, ügyfélkapu regisztrációt indíthatnak az e-közigazgatási szolgáltatások igénybevételéhez, valamint tájékozódhatnak gyermekük személyigazolvány ügyintézésével kapcsolatban.

 

 

 

 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság programja (logó tavalyi gyerek kép)

Milyen a gyermekbarát hatóság? – gyermekbarat.nmhh.hu

 

Szeretne utánajárni, hogy gyermeke hogyan használhatná biztonságosan és mégis élvezetesen a médiaeszközöket, de nem tudja, hogy hol kezdje az információgyűjtést? Látogasson el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott gyermekbarat.nmhh.hu weboldalra, ahol számos hasznos tanácsot és linket talál, amelyek segítenek abban, hogyan védje meg gyermekét az online térben. Ingyenesen tölthet le szűrőszoftvereket számítógépre és okostelefonra egyaránt, tippeket kaphat, hogyan használja a tévékészülék gyermekzár funkcióját, közvetlenül elérheti az www.internethotline.hu oldalt, amelyet a hatóság a kiskorúakra veszélyes tartalmak bejelentésére tart fenn, valamint olvashat a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központról és a korhatárkarikák funkciójáról.

 

Az NMHH sátrában a munkatársak készségesen állnak rendelkezésére minden, a témát érintő kérdésben. Emellett a Hatóság szakemberei a helyszínen játékok segítségével adják át a nélkülözhetetlen tudást a gyerekeknek is, legyen szó az adatvédelemről, az online lábnyomról vagy a hírközlési eszközök működésének szemléltetéséről.

 

Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület programja

 

Az egyesület két divízóra oszlik. Programjaik egy része a sport általi nevelés témakörének elméletével és gyakorlatával foglalkozik. A sport általi nevelés a sport és a testnevelés egyik leghasznosabb alkalmazása. Az emberek mozgásban tartása mellett hoz létre olyan tanulási környezetet, amelyben a résztvevők közösségi és kulturális kompetenciákat sajátíthatnak el és fejleszthetnek ki. A közösségi sporttevékenység és a testmozgás önmagában is jelentős értéket képez, de a többszörösét képes nyújtani, ha a tevékenységek úgy vannak megtervezve, hogy a sport által nyújtott közösségi helyzetek az egyén szociális képességinek fejlesztését is tudatosan szolgálják.

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület Sport általi Nevelés részlege elkötelezett ebben a munkában. Folyamatosan együttműködik iskolákkal, ifjúsági és szabadidős sportszervezetekkel annak érdekében, hogy közös projekteket valósítson meg az állampolgári, az emberi jogi nevelés és a demokratikus részvétel területein.

A másik divízió kreatív foglalkozásokat és programokat szervezhátrányos helyzetű gyermekek, átmeneti otthonban élők részére. Segítenek a tanulásban, cégekkel együttműködve focikupát tartanak, segítve az idő hasznos eltöltését.

A No Hate Speech Mozgalommal együttműködve iskolai előadások és projektek keretein belül ismertetik meg a gyerekeket és fiatalokat a gyűlöletbeszéd elleni stratégiákkal, kiemelten foglalkozva a cyberbullying (online zaklatás) témájával.

 

QUADRON Kibervédelmi Kft. programja

 

A QUADRON Kibervédelmi Kft. egy magyar tulajdonú, a kiberbiztonsági és adatvédelmi kihívásokra a legmodernebb megoldásokat nyújtó cég. Az online eszközök védelme azonban nem csak az üzleti életben fontos: manapság a családok, gyerekek is egyre több időt töltenek egyre több digitális eszköz használatával, hiszen a mobiltelefon, a laptop, a tablet széles körben elérhető már a legkisebbeknek is. A gyermeknapi rendezvényen való megjelenéssel az adatvédelemre, a netes biztonságra és a gyerekek szempontjából különösen fontos cyberbullying (internetes zaklatás) kérdéskörére szeretnék felhívni a figyelmet.

 

 

 

 

 

Telenor biztonságos internet programja



A Telenor évek óta rendszeresen szervez biztonságos internet-oktatást általános és középiskolás gyermekek számára. Az internetbiztonsági totó avagy a Kahoot-kvíz az egyik legnépszerűbb játékuk – ezzel készülnek az érdeklődő gyerekek és szüleik számára a Biztonságos Internet Sátorban.

 

Versenyre fel! – ki tudja a 13+1 kérdésre a leggyorsabban megadni a helyes válaszokat?!

Játszva tanulunk, apró ajándékkal is készülünk.

Új Nemzedék Központ programja

Az Új Nemzedék Központ átfogó célja a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, nyitott, elfogadó és befogadó szemléletmódjának megerősítése olyan célzott programok által, amelyek az ifjúságot és az őket körülvevő elsődleges társadalmi közeget, így a családot, helyi közösségeket, kortárs csoportokat szólítják meg.  Húsz településen működtetnek Közösségi Tereket elsődlegesen a 12-25 éves korosztály igényeire szabottan, ahol a fiatalok együtt lehetnek, tanulhatnak, kikapcsolódhatnak, biztonságosan tölthetik el szabadidejüket. Fontosnak tartják az önkéntesség népszerűsítését, ezért helyi kezdeményezések felkarolásán és az önkéntességet segítő együttműködések generálásán túl, országos intézményrendszerükben rendszerességgel kapnak teret különféle önkéntes aktivitások.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) által szervezett gyereknapi rendezvény keretében az Új Nemzedék Központ kreatív foglalkoztatóval, önkéntesség népszerűsítésével és a Digitális Immunerősítő Program ismertetésével várja a résztvevőket.


Izgalmas gyereknapi kalandok a UPC-vel!

 

A UPC Magyarország évek óta elkötelezett a gyermekek digitális készségeinek fejlesztése és a gyermekek számára kiemelten biztonságos internet mellett.

Ennek keretében a  UPC Magyarország 2017-ben rendeztemeg a Future Makers Nagydíjat, amelyre két kategóriában, 10-13 és 14-17 év közötti fiatal programozók jelentkezhettek olyan technológiai kezdeményezésekkel, amelyek ismert problémákra tudnak megoldást nyújtani, formálják a jövőt és pozitív hatással vannak a társadalom életére.

A Wifipedia.hu weboldalt szintén edukatív céllal indította a UPC Magyarország, ahol a wifivel, internettel és a hálózatok biztonságával kapcsolatos, a mindennapokban felmerülő gyakorlati problémákra adnak válaszokat.

 

 

WITSEC programja

 

A WITSEC-ben mi mind IT-biztonsággal foglalkozó nők vagyunk. Van köztünk tűzszerész, aki varrónőként kezdte, hastáncos banki biztonsági osztályvezető, buddhista etikus hacker és a Himaláját megmászó jogosultságkezelő is. Amikor épp nem biztonságos tűzfalszabályokat határozunk meg vagy csoportosan cipőt vásárolunk, akkor konferenciát szervezünk vagy előadunk Nektek!
Ha érdekel titeket az információbiztonság, és esetleg úgy döntötök, hogy erre a pályára lépnétek, keressetek bennünket bátran, akár egy beszélgetés vagy iránymutatás erejéig, akár hosszabb távon részt venni a mentorprogramunkban. Találkozhattok majd velünk középsulikban, egyetemeken, konferenciákon vagy akár nyári táborokban is.


A Biztonságos Internet Sátorban az állomásunkon kódolt üzenetekkel várunk benneteket. A megfejtésükkel nem csak egy pecséttel leszel gazdagabb, hanem különböző, a biztonságos internethasználatra vonatkozó tippeket is megtudhatsz.

 

Nemzetek Utcája

Napozórét, május 27., vasárnap 10:00-19:00

 

A Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek ismét sok szeretettel várják az európai és az Európán kívüli kultúrák, népi hagyományok kedvelőit a lebontott Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szemben található füves terület két oldalán, sátrakban és standokon. Idén az alábbi követségek és kulturális intézeteik képviseltetik magukat a rendezvényen, változatos programokkal:

 

EURÓPA:

 

Magyarország: Az Országgyűlés gyermeknapi sátrai

 

Az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban és a sátrak előtt rajz- és színezőverseny az Országházról, országházi kirakós játék, paravánfotózás, kvízkérdések az Országgyűlésről és az Országházról, valamint egyéb érdekességekről, az Országházat ábrázoló képeslap kiszínezése és postázási lehetősége, ügyességi játékok várnak minden érdeklődőt.

 

2013. január 1-jén kezdte meg működését az Országgyűlési Őrség, amelynek a feladata többek között az Országház és az Országgyűlés Irodaháza védelmének ellátása, tűzvédelmi feladatok végrehajtása, valamint protokolláris díszelgési feladatok bemutatása.

 

A gyermeknapi sátrakban a látogatók megtekinthetik az Országgyűlési Őrség egyenruháit, rendfokozatait és díszkardjait, és lehetőség lesz közös fényképezkedésre is.

 

Élménygazdag játékot kívánunk mindenkinek!

 

Lettország: Lettország minden korosztály számára tartogat tenni- és látnivalót. Európa legzöldebb országának standja színezővel, kifestővel, kiadványokkal, kvíznyereményekkel, lett édességekkel és népi játékokkal várja a látogatókat!

 

Olaszország:Olasz-magyar kétnyelvű bábos mesék, kézműves, kreatív foglalkozások, olasz tészta készítő workshop, olasz nyelvi játékok, hagyományos népi játékok és kézműves velencei maszkok bemutatója várja a látogatókat.

 

Oroszország: Az Orosz Kulturális Központ szeretettel várja a sokszínű Oroszországot megismerni vágyó gyerekeket és szüleiket. A gyerekeket különböző meglepetések várják: vidám orosz és tatár népi játékok, táncház, érdekes kézműves foglalkozások és ajándékok. Fotókiállítás Oroszország természeti és élő világáról, melyből a látogatók jobban megismerhetik az országot.

 

ASTANGAJÓGA Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány: Az alapítvány az orosz nyelv oktatásával, a keleti szláv népművészeti hagyományok bemutatásával, ismeretterjesztéssel és programok szervezésével foglalkozik. A Skatulacska már 2013-óta jelen van a városligeti Nemzetek Utcájában, ahol az orosz néptáncon, dalokon kívül orosz kulturális értékekkel, kézművességgel, játékokkal és néphagyományokkal ismerteti meg a gyerekeket. Idén orosz népmese-szereplőket készítenek papírból, ezen kívül fonással és népi játékokkal, valamint színpadi táncok és dalok bemutatásával készülnek.

 

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete: Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a Városligeti Gyermeknapon a szórakoztató és ingyenes gyermek- és családi programok mellett tájékoztatást nyújt az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról, vagy arról, hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország fejlődéséhez. A kisebbeket ugrálóvárral és játékokkal várjuk, a nagyobbak EU-kvízt tölthetnek ki nyereményekért.

 

 

ÁZSIA és AFRIKA

 

ELTE Konfuciusz Intézet: Az ELTE Konfuciusz Intézet hosszú évek óta a Városligetben ünnepli a Gyereknapot. Kínai tanáraik igazi kínai nevet adnak az érdeklődőknek, megtanítják őket a pálcikahasználatra, önkéntes arcfestőik pekingi operamaszkokat festenek, valamint a gyerekek kipróbálhatják a kínai dominójátékot is!

 

India: Kicsiket és nagyokat szeretettel vár az Indiai Nagykövetség: indiai táncbemutatók és közös gyakorlás, jóga, indiai mesék, indiai dobszóló és interaktív ritmusgyakorlatok, harcművészeti bemutató, társasjátékok, ételkóstoló, kvízverseny, rajzolás-festés, hennafestés. India színes és hatalmas ország, fedezzük fel együtt!

 

Japán: A szigetország gazdag kultúrájából és hagyományaiból kaphatsz egy kis ízelítőt. Kipróbálhatod az origamit, a kalligráfiát, a budot és japán játékokat. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a japán sátornál!

 

Kína: A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége a kínai kultúrát népszerűsítő programokkal készül a vidám ünnepre. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kínai kalligráfiával, részt vehetnek Panda szépségversenyen és megmutathatják ügyességüket az evőpálcikával! Ezen kívül tudáspróbán mérhetik össze erejüket, belehallgathatnak Kína különböző nemzetiségeinek népzenéjébe, és számos egyéb játékos programon vehetnek részt

 

Libanon: Sok-sok érdekes játékokkal, poszterekkel, rejtvényekkel várják a látogatókat.

 

Mongólia: A vendégeket mongol népzenei előadásokkal, népi asztali játékokkal, gyerekmesékkel és sakkjátékkal várják hagyományosan épített sakktáblán.

 

Palesztin Állam Nagykövetsége: Rajzolj, színezz, ismerd meg a csodálatos Palesztinát, és csemegézz ételkülönlegességeiből!

 

Törökország: A Yunus Emre Intézet fő célkitűzése, hogy minél mélyrehatóbban és élményszerűen ismertesse meg Törökországot a világgal. A gyerekek figyelmét színes és éléménydús foglalkozásokkal keltik fel országuk iránt, mert hiszik, hogy az ő nyitott személyiségük és képzeletviláguk a jövő elfogadóbb és békésebb társadalmának lehetőségét tartogatja.

 

 

 

AMERIKA

Ibéro-Amerikai Országok Magyarországi Közössége

A rendezvény ideje alatt 23 ország mutatkozik be az ibér-amerikai sátorban:

Andorra, Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Costa Rica, Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Kolumbia, Kuba, Mexikó, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Portugália, Puerto Rico, Spanyolország, Uruguay és Venezuela.

Plakát-, fotó-, rajz- és ruhakiállítással, táncbemutatókkal, játékokkal, tánctanítással, nyelvleckével, rajzversennyel, különleges ételkóstolóval és sok más meglepetéssel találkozhatnak a látogatók!

 

A Nemzetek Utcája program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy játékos és színes formában tanulhassatok a világ különböző nemzeteiről, megismerhessétek népszokásaikat, hagyományaikat, vagy akár nemzeti ételeiket.

 

A tárgyi felajánlást köszönjük: a Svájci Nagykövetségnek.

Nagykövetségek Színpada

Napozórét, május 27., vasárnap 10:00-16:00

 

Időpont

Program

10.00-10.20

Skatulacska orosz néptáncegyüttes bemutatója

10.30-11.00

Bemutatkozik Oroszország

11.10-11.30

Saumya Shukla Kathal/India- táncosnő és gyermekcsoportja

11.30-12.00

Rajesh Gangani/India - Tabla művész

12.00-14.00

Latin Pont a Gyereknapon

14.10-14.40

Törökország zenés előadása

15.00-15.30

Ifjúsági Fúvószenekar-Csíkszentdomokos és a Fenyőcskék tánccsoport

15.40-16.00

Kínai táncműsor

 

Várunk mindenkit szeretettel, akit érdekel más országok kultúrája, hagyományai és szokásai!

 

Budapesti Operettszínház Közönségkapcsolati Sátra

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap 10:00-18:30

Szeretettel várják meglepetésekkel, akciós jegyekkel az érdeklődőket.

 

Csak a Nőknek Magazin és Klub programja,

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap 10-19 óra között

 

A Csak a Nőknek Magazin és Klub ízekkel, értékekkel, élményekkel várja a családokat. Kicsiket és nagyokat Bíró Ica tornáztatja meg. Mesekirakó és apafoglalkoztató élményeivel lehetnek gazdagabbak a programra ellátogatók. Nyeremények, ajándékok is várnak azokra, akik játszanak velünk

 

Magyar Állami OperaházKözönségkapcsolati Sátra

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap 10:00-18:30

Szeretettel várják meglepetésekkel, akciós jegyekkel az érdeklődőket.

 

Városi Tömegközlekedés Történeti Egyesület és BKV Zrt. meglepetése

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap 10:00-18:30

 

Magyar Vöröskereszt Véradás

A volt Petőfi Csarnok és a Vajdahunyad vára közötti füves részen, a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett, május 26-27., szombat-vasárnap, 11:00-16:00

 

Ha Ön egészséges, elmúlt már 18, de még nem töltötte be a 60. életévét, jöjjön el vért adni! Rászoruló betegeken segíthet! A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

A Nagy Elsősegélynyújtó Küldetés 

Tanuld meg az elsősegélynyújtás alapjait a Mancs Őrjárat hőseivel! 2018. május 27-én Marshall és barátai csillagtúrára hívnak. Ha sikeresen teljesíted a küldetéseket, Tiéd lesz a csak itt megszerezhető Mancs Őrjárat elsősegélynyújtó füzete. 

Teddy Maci Kórház

A volt Petőfi Csarnok és a Vajdahunyad vára közötti füves részen, a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-18:00

 

A „Teddy Maci Kórházban” a gyermekek játékos formában tekinthetnek be az orvoslás világába. Orvostanhallgatók segítségével megismerkedhetnek az orvosi eszközökkel, vizsgálatokkal, sőt, speciális mackóink révén maguk is sebésszé válhatnak

Adószám: 18192823-1-42

 

Magyar Honvédség

Olof Palme sétány május 26, szombat 10:00-18:00, május 27., 9:00-18:00

 

A Magyar Honvédség idén is csatlakozik a rendezvényhez, színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-, díszelgő-, katonazenekari-, kiképzés-technikai- bemutatókkal várja az érdeklődőket az Olof Palme sétánynál.

 

Prevital Babarét

A volt Petőfi Csarnok és a Vajdahunyad vára között elterülő fás-ligetes területen, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

 

Babarét a Prevital támogatásával!  A programok: Avon sminktippek, Groupama tanácsadás-arcfestés, Zsúrom.hu - zsúrsátor- játszó sarok, Szivárvány Iskola tábor bemutató és nagy kókuszgolyó verseny

A PrevitalBabarét programjai idén is ingyenesek, cicarajongóknak kötelező!

 

Maiutazas.hu ugrálóvár és Babfotel pihenő

Kis Napozórét, május 26-27, szombat-vasárnap,10:00-19:00

 

Az ugrálóvár a maiutazas.hu jóvoltából idén is ingyenes!

 

Elevenpark:

Kis Napozórét, május 26-27, szombat-vasárnap,10:00-19:00

Trambulin jumping, arcfestés és oldtimer tűzoltó bemutató.

 

Vitézi Rend programja

Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap,10:00-19:00

 

Május 26-27-én számos programmal készül a gyermekek és érdeklődők számára a Vitézi Rend.

A Vitézi Rend sátrában a rend relikviái, ismertető, valamint információs táblák találhatóak a renden belül működő csoportok (Katasztrófavédelmi Század, Karitatív Részleg, Hagyományőrző Csoport, Hadisír Gondozás) tevékenységeiről. A vetítőn az elmúlt évek ünnepélyes vitézavatásai lesznek láthatók.

A sátor szomszédságában az Állatrendőrség 2013 Alapítvány színes programokkal várja a családokat,

amelyekért cserébe az alapítvány szívesen fogad adományokat a további sikeres munkájuk támogatására.

Mindenkit szeretettel várunk!

www.vitezirend.com www.facebook.com/avitezirend

 

Pöttyös Panni és barátaiPanni és barátai

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

 

Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat az IDŐVONAT játszókuckóba, a HETEDHÉTORSZÁG mesesarokba, és a CSUPASZÍN kézműves foglalkozásokra.

A nap folyamán többször is: PÖTTYÖS NYEREMÉNYJÁTÉK!

Fedezzük fel együtt Meseországot!

www.szepesmariaalapitvany.hu

 

Hagyományőrző Rendőrszázad műsora

Napozórét, május 27., vasárnap,10:00-18:00

 

 

CQ Gyereknap - rádióamatőr program

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

Rádióamatőr bemutatók.

 

Gipszkorszak Alkotó Játszóház

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

A gyerekek sok száz gipszfigura közül választhatnak, amelyeket önállóan kifesthetnek.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata

A volt Petőfi Csarnok és a Vajdahunyad vára közötti füves részen, a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett, május 26-27., szombat-vasárnap

 

A kétnapos gyermeknapi rendezvény folyamatos egészségügyi felügyeletét és az elveszett gyerekek keresését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata biztosítja. Ha egy gyermek elveszett a Városliget forgatagában, szombaton és vasárnap keresse a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatának ambuláns sátrát a Babaréten!

 

A balesetek elkerülése érdekében kérjük kedves látogatóinkat, hogy a szervezők és a biztonsági személyzet utasításait minden esetben tartsák be, az elkerített területekre ne menjenek be!

 

A RENDEZVÉNY TERÜLETÉRE ÜVEGET, SZESZES ITALT BEHOZNI SZIGORÚAN TILOS, KUTYÁT CSAK SZÁJKOSÁRRAL ÉS PÓRÁZON SZABAD VEZETNI!

 

Ice’N’Go

május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

A széles programkínálaton túl vásárosok, kereskedők kedvező áron és különleges portékákkal várják az idelátogatókat.

 

Pólófestés 5 éves kortól!

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

 

- Mosásálló, környezetbarát festékkel,

- pamut pólóra,

- sablonok vagy saját rajz alapján,

- egy óra szórakozás, kikapcsolódás!

 

Ági szörp programok

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

 

BuborékParti Játékasztal

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-19:00

 

Kisképzősök - arcfestés, kézműves foglalkozás

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap, 10:00-18:00

 

Experidance Közönségkapcsolati Sátra

Kis Napozórét, május 26-27., szombat-vasárnap 10:00-18:30

Szeretettel várják meglepetésekkel, akciós jegyekkel az érdeklődőket.

 

Idén a Mr. NILSZ Kft, vagyis a City Sightseeing Budapest jóvoltából a határon túli gyerekek felfedezhetik Budapest legszebb helyeit. A cég mindkét nap délután, külön a gyerekekre szabott városnéző túrákkal járul hozzá a Városligeti Gyermeknap kezdeményezéséhez.