Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2018-05-16

Infotainment rendszerek platformfüggetlen szoftvermotorjának fejlesztésében működik együtt az NNG és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alap

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával fejleszt egy szoftvermotort és az annak megtervezéséhez szükséges keretrendszert autók fedélzeti szórakoztató és információs központjához (infotainment system) az NNG Kft.

 

Infotainment rendszerek platformfüggetlen szoftvermotorjának fejlesztésében működik együtt az NNG és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs alap. Az NNG célja, hogy a projekt során egy olyan, piacvezető szoftvermotort fejlesszen, amely a jelenlegi összes, autós (QNX, Linux, Windows, Android, iOS) és asztali (Windows,
OS
X) platformot, valamint natív HTML5 webes környezetet támogatja. A kifejlesztendő megoldás további célja, hogy képes legyen kezelni és irányítani az autóban található, különböző kijelzőket, vizuális, audio és tapintson alapuló input/output („I / O”) eszközöket, valamint, hogy a UX Engine-nek és a hozzá fejlesztett kommunikációs technológiának köszönhetően az infotainment részét képező és a gépkocsiba bevitt I / O eszközök a fedélzeti infotainment élmény szerves részét képezzék.

 

A projekt keretében kifejlesztendő rendszer egyik legfontosabb újítása, hogy a csatlakozó infotainment eszközöket absztrakt módon kezeli, így a jelenlegi és jövőbeni I / O eszközöket és szolgáltatásokat is képes lesz támogatni.

 

Az együttműködés során létrehozott megoldások első változata, várhatóan 2018 második felében készül majd el.

 

A projekt sikere esetén az NNG és Magyarország az infotainment rendszerek fejlesztésének egyik központjává válhat világszinten is.