Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2018-05-12

A vállalat ezen a héten adta be az építési engedélykérelmeket

A Toyota amerikai fejlesztési központja, a Toyota Kutatóintézet (TRI) egy zártpályás tesztlétesítményt épít az önvezető technológia fejlesztésére. A vállalat ezen a héten adta be az építési engedélykérelmeket az Ottawa Lake-ben található Michigan Technikai Kutatási Park (MITRP területén fekvő, nagyjából 30 hektáros terület beépítésére. Az októberi átadást követően a létesítményt kizárólag a TRI használja majd, hogy biztonságos környezetben szimuláljon „kiélezett” vezetési helyzeteket, amelyeket túl veszélyes lenne közúton megrendezni.

 

Azáltal, hogy építünk magunknak egy kísérleti pályát, azt saját, egyedi tesztelési igényeinknek megfelelően tudjuk kialakítani, és gyorsan kifejleszthetünk rajta adott kapacitásokat, különösen a Toyota Őrangyal önvezető üzemmóddal kapcsolatban.” – fogalmaz Ryan Eustice, a TRI önvezetésért felelős alelnöke. „Ez az új létesítmény kellő rugalmasságot biztosít számunkra a technológiánk határait feszegető forgatókönyvek modellezéséhez, ami közelebb visz majd minket egy olyan, ember vezette jármű megalkotásához, amellyel nem lehet balesetet okozni.”

 

A TRI létesítményét a MITRP 2,8 kilométeres, ovális tesztpályáján belül alakítják ki, zsúfolt nagyvárosi helyszínekkel, csúszós útburkolatokkal, és egy négysávos, osztott gyorsforgalmi úttal, amihez fel- és lehajtók is tartoznak. A területet az MITRP-től bérlő TRI feladata a létesítmény tervezése, kivitelezése és folyamatos fenntartása. Emellett a TRI hozzáférést élvez majd az MITRP tulajdonában álló ovális pályához, illetve más, az MITRP ügyfelei által használt helyszíni létesítményekhez és szolgáltatásokhoz is. Az új telep révén bővül a TRI zártpályás tesztelési kapacitása, kiegészítve a kaliforniai GoMentum Station, illetve a michigani Mcity és az American Center for Mobility által kínált lehetőségeket.

 

Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a TRI-vel.” – teszi hozzá Mike Jones, a MITRP elnöke. „Hiszünk abban, hogy ez a kapcsolat egyértelműen nyerőnek bizonyul majd.”

 

Az MITRP-t egy belső körbe tartozó autóipari beszállító építette 1968-ban, és a létesítményt azóta is járművek tesztelésére használják. A 168 hektáron elterülő technológiai parkot 2010-ben adták el egy ingatlanfejlesztő vállalatnak. Azóta autókat, haszongépjárműveket, terepjárműveket gyártó vállalkozások és alkatrészgyártók használják tesztpályaként és fejlett technológiák fejlesztési bázisaként.