Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Sulaki - 2018-02-25

A prémium HC-VXF1 4K videokamera professzionális színvonalú funkciókkal rendelkezik, mint például az EVF és manuális gyűrű

A Panasonic bemutatta két új 4K videokameráját (HC-VXF1 / HC-VX1) és új Full
HD
videokameráját (HC-V800), amelyen új képérzékelő és új objektív gondoskodik a jelentősen továbbfejlesztett képminőségről. Valamennyi új videokamera kimagasló optikai tulajdonságokkal rendelkezik, ilyen a 25 mm-es* széles látószögű és 24x
optikai zoommal
rendelkező objektív, valamint a gyors és pontos autofókusz is, amely 4K és
Full HD
felbontásban is fokozza a videokészítésnél központi szerepet betöltő autofókusz teljesítményét.

 
 

A Panasonic széleskörű, minőségi videokamerákat felvonultató portfoliójának legújabb tagjai megfelelnek az eltérő tudással rendelkező videokészítők igényeinek, legyen szó a legnagyobb felbontású 4K videominőségről vagy családi felvételekről, amelyek lebilincselő képekkel örökítik meg a legkedvesebb pillanatokat.

Gyönyörű videók gyenge fényviszonyok között
A 4K videokamerákban (HC-VXF1 / HC-VX1) és a Full HD videokamerában (HC-V800) megtalálható új, nagy méretű BSI MOS képérzékelő és a nagy fényerejű F1.8-as objektívek a korábbi 4K modellekhez képest körülbelül 70 százalékkal növelik a felvételek teljesítményét gyenge fényviszonyok között. Ilyen körülmények mellett, például beltéri vagy éjszaka készített felvételeknél a
zaj
kiszűrésével az operatőrök képesek bárhol és bármikor tökéletes felvételeket készíteni.
 
Prémium videók 4K minőségben
Örökítse meg az önt körülvevő világot a Panasonic új 4K videokameráinak (HC-VXF1 / HC-VX1) gyönyörű, nagy felbontású 4K képminőségével. A nagy teljesítményű objektívek, amelyek a Leica Camera AG szigorú felbontási és kontrasztszabványainak is megfelelnek, minimálisra csökkentik a becsillanást és a szellemképet, hogy minden körülmények között megőrizzék a képek szépségét. 4K Fotó üzemmódban készített felvételekből még azok a megismételhetetlen pillanatok is kinyerhetőek állóképként, amelyek egyébként még egy tükörreflexes fényképezőgép sorozatfelvételének is túl gyorsak lennének.
 
Páratlan felvételek közelről vagy zoomolva
Az újonnan kifejlesztett Leica Dicomar objektív (HC-VXF1 / HC-VX1 / HC-V800) figyelemre méltó teljesítményű, a 25 mm-es* széles látószög és a 600 mm-es teleobjektíves zoom közötti, 24x optikai zoommal rendelkeznek. A 4-Drive Lens System úgy éri el a kompakt készülékkel a 24x zoomot, hogy egymástól függetlenül működteti a négy lencsecsoportot. A lenyűgöző széles látószöggel nagyobb csoportok és hátterek is beleférnek a képbe, az elforgatható
LCD
kijelzővel pedig kényelmesen lehet selfie-t készíteni.
 
HYBRID O.I.S.-szel nincs több elmosódó kép a kézremegés miatt
A 4K videokamerákban (HC-VXF1 / HC-VX1) és a Full HD videokamerában (HC-V800) lévő optikai képstabilizátor még fejlettebb, mint a korábbi öttengelyes HYBRID O.I.S. és most már egy Ball O.I.S. System és Adaptive O.I.S. funkciót is magában foglal.

A Ball O.I.S. System csökkenti a meghajtónál fellépő kopást és jelentősen fokozza a korrigálási teljesítményt a kisebb kézremegéseknél is. Az Adaptive O.I.S. az optikai képstabilizátor mechanikus vezérlésének képkészítési pozícióhoz, környezethez és felhasználói tulajdonságokhoz történő beállításával automatikusan optimalizálja az O.I.S. hatékonyságát. Az új HYBRID O.I.S. még tovább csökkenti a természetes, különösen zoomolás során fellépő kézremegés által okozott elmosódást, hogy a képek még a nagy teljesítményű, 24x zoom használatakor is élesek maradjanak. A Level Shot funkció automatikusan érzékeli és korrigálja a rögzített felvételek dőlését.
 
Professzionális eredmények elektronikus képkeresővel és manuális gyűrűvel
A Panasonic csúcskategóriás 4K videokamerája (HC-VXF1) számtalan továbbfejlesztett funkcióval és képességgel rendelkezik, hogy a profi és amatőr felhasználók igényeinek is megfeleljen. A dönthető képkeresővel bármilyen körülmények között lencsevégre kaphatja a témát. A manuális gyűrűvel professzionális színvonalú, gyors működtetést érhet el a fókusz, az írisz és a zoom használata során.
 
A külön kialakított Manual/Auto és Focus/Iris/Zoom gombokkal gyorsan lehet váltani az üzemmódok között. A HC-VXF1 olyan, a professzionális termékekben is elismerést kiváltó funkciókkal és képességekkel rendelkezik, mint például a 2 000 K és 15 000 K között változtatható fehéregyensúly, a Focus Expand/Peaking és a Felhasználói gomb, amelyek a legkülönbözőbb felhasználói elvárásokat is teljesítik.
 
4K képkivágás a megismételhetetlen pillanatok tökéletes megörökítéséhez
A HC-VXF1 és HC-VX1 videokamerákban is elérhető 4K képkivágás egy eredeti Panasonic funkció, amellyel széles látószögben lehet 4K felvételeket készíteni, amelyeket aztán egyszerűen lehet szerkeszteni és Full HD állóképeket lehet elmenteni belőlük. Ez az utólagos szerkesztés zoom felvételekkel is működik, és a látószöget is meg lehet vele változtatni, hogy a hibákat tartalmazó jeleneteket ki lehessen javítani. 
 
A 4K képkivágás funkció új képességekkel is bővült, ilyen például a Post Auto Tracking (Auto Tracking Crop), amellyel széles látószögű 4K felvételeknél automatikusan követhető egy gyorsan mozgó gyerek arca, hogy aztán Full HD videót lehessen kiemelni az anyagból a keret módosítása nélkül, miközben képstabilizáló hatást is kap a felvétel. Az új Post Manual Tracking (Manual Tracking Crop) funkcióval egyszerűen, az ujjával mutathat rá váratlan mozgásokat végző tárgyakra, és felhasználóbarát módon, az ujjával követve változtathatja a látószöget. Végül pedig a Post Close-up (Fixed Crop) tökéletesen alkalmazható olyan helyzetekben, amikor kis mozgás történik és van a képnek olyan része, amit ki akar vágni a jelenetből. A felvételt elkészítheti 4K felbontásban, majd a nem kívánt részt utólag eltávolíthatja.
 
Mozifilmszerű videók
A mind a négy 4K videokamerában (HC-VXF1 / HC-VX1 / HC-V800**) megtalálható Cinema Like Effect lehetővé teszi az olyan, mozifilmek készítésénél is használt módszerek alkalmazását, mint a gyors és lassú videó, a lassú zoom, a lassított felvétel és a dolly zoom. Ezekkel a kompakt 4K videokamerákkal kiváló szórakozás a mozifilmszerű videók készítése.
 
* 35 mm-es rendszerrel egyenértékű 4K és Full HD/24p módban érhető el.
** A HC-V800 csak a lassított felvétellel kompatibilis.