Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2018-01-24

A felhőalapú alkalmazások világába nyerhettek ingyenes betekintést a Microsoft Student Partner (MSP) program résztvevői

A felhőalapú alkalmazások világába nyerhettek ingyenes betekintést a Microsoft Student Partner (MSP) program résztvevői: az Azure Red Shirt Dev Tour Germany 2018 két állomásán a Microsoft „vörösingese”, az emblematikus piros pólójáról ismert Scott Guthrie Münchenben és Berlinben tartott előadásokat és workshopokat a fiatal fejlesztőknek január 17-én és 18-án. A rendezvényen részt vevő MSP-k egyenesen a Microsoft első számú felhőszakértőjétől kaphattak tippeket és iránymutatást, és továbbképezhették magukat a felhőalapú kódolás területén.

Vezető globális infokommunikációs vállalatként a Microsoft kiemelt figyelmet fordít a digitális jövő evangélistáira mind hazai, mind nemzetközi szinten” – fogalmazott Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. Szerinte az MSP program létjogosultságát mi sem igazolja jobban, mint az, hogy az informatikai fejlesztést tanuló diákok világbajnokságán, az Imagine Cup magyarországi és nemzetközi döntőjén több alkalommal is olyan csapatok képviselték hazánkat, amelyek tagjai egykori MSP-K.

Az MSP mentorprogram amellett, hogy valós és hasznos tudást ad a hallgatóknak és pályakezdőknek, illetve lehetőséget nyújt a kiemelt Microsoft eseményeken, konferenciákon és tréningeken való részvételre, értékes szoftvercsomagot is biztosít a résztvevőknek: a Visual Studio Enterprise és a Microsoft Azure felhő mellett szinte minden, valaha gyártott Microsoft alkalmazáshoz hozzájuthatnak.