Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-11-15

Megkapták a támogatói okiratukat az idei Otthon Melege Program első kedvezményezettjei

Megkapták a támogatói okiratukat az idei Otthon Melege Program első kedvezményezettjei. A műszaki áruházak megnövekedett érdeklődésre számítanak az akár 45 ezer forintos állami hozzájárulással megvásárolható műszaki cikkekre. A MediaMarkt raktárkészletei jelentős növelésével készül a rohamra.

Összesen több mint 63 ezren nyújtottak be pályázatot idén az Otthon Melege Programban, amely a háztartási nagygépek (hűtők, fagyasztók, mosógépek, és mosó-szárítógépek) energiamegtakarítást eredményező cseréjére irányult. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legtöbb pályázat pozitív elbírálásban részesül. Több lépcsőben – időben és régióban – történnek a pályázatok jóváhagyásai, melyek közül közel 14 ezer db pályázat jóváhagyása megtörténik november elején.

A nyerteseknek 90 napjuk van, hogy a kézhez kapott támogató okiratot bemutatva levásárolják a kedvezményt. Ehhez a „Jóváhagyott kereskedők ” bármelyikét választhatják, listájukat megtalálják a pályázati portálon.

A MediaMarkt az előző évek tapasztalatai alapján főként a magasabb energia besorolású termékek tekintetében számít nagy érdeklődésre, hiszen ezek esetében érhetik el a vásárlók a legnagyobb megtakarítást hosszútávon az alacsonyabb besorolású készülékekhez képest. Ezzel a vásárlók is tisztában vannak, a műszaki áruházlánc tapasztalatai szerint tavaly80%-kal több A+++ besorolású készüléket vettek az Otthon Melege Program beváltások idején, mint ugyanezen eszközök kevésbé takarékos típusaiból.

A várható rohamra a MediaMarkt raktárkészletei növelésével készül, hogy minden kedvezményezettet azonnal ki tudjon szolgálni a 24 áruházában. A szemfüles vásárlók emellett a támogatás beváltása előtt megnézik a műszaki áruházláncok kedvezményeit is, mert így még többet tudnak spórolni a vásárlás során, ezért a műszaki áruházlánc folyamatos akciókat tart illetve kedvezményes hitelkonstrukciókkal segíti a nyertes pályázók beváltásait, mellyel összevonhatóak az állami pályázat támogatásai. A vállalat emellett fix időpontra történő házhozszállítást kínál, valamint térítés ellenében be is üzemelik a készüléket. A házhozszállítás során a régit is el tudják szállítani a MediaMarkt munkatársai. Az eddigi Otthon Melege Programok elhasznált készülékeit a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Központ semmisítette meg korszerű technikai eljárással.