Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-10-18

Bemutatkozik a QRM+ alkalmazás, mely felderíti a hálózaton lévő eszközeinket

A QNAP bejelentette a nagy teljesítményű QRM + (QNAP Remote Manager Plus) – központi hálózati eszköz kezelési megoldást az IT-csapatok számára. A hatékony integrált multieszközkezelés és a felhasználóbarát működés ötvözésével a QRM+ maximalizálja az informatikai hatékonyságot a hálózati eszközök (szerverek, számítógépek, vékony kliensek stb.) kezelésének központosításával, valamint egyszerűsíti az implementációt, a felügyeletet és a hibaelhárítást.

 

„A QRM+ az IT személyzet számára kínál egy egyszerű központosított felületet az eszközök felderítéséhez, kezeléséhez és felügyeletéhez.” - nyilatkozta Floyd Sung, a QNAP vezető projektmenedzsere, illetve hozzátette, hogy „Az informatikai alkalmazottak számára a kihívásokkal teli multieszköz környezetek miatt a QRM+ jelentősen csökkentheti a munkaerő- és költségigényeket a mindennapi és a szokásos karbantartási feladatok esetében. "

 

Központi
web
alapú menedzsment: Hálózati erőforrások felderítése, kiválasztása, felügyelete és kezelése a legmagasabb hatékonysággal


 

A QRM+ egyszerűen használható HTML5 alapú webes felületű eszköz, ami támogatja a Windows®, az Ubuntu®, a Debian és a CentOS rendszereket. Lehetővé teszi a távoli menedzsment
kliens
alapú (QRMAgent szükséges) és kliens mentes (IPMI-kompatibilis, támogatja az IPMI 2.0) vezérlést. A QRM+
IP
alapon támogatja a
KVM
-et (billentyűzet, videó, egér), hogy növelje a hatékonyságot, lehetővé teszi több partner számára, hogy egyidejűleg kapcsolódjanak a távoli kiszolgálóhoz, valamint nyomon követhetik a hibaelhárítást, és lebonyolíthatnak auditálást, mindezt KVM-mel.

 

Vizuális menedzsment: eszköz felderítés és topológia

 

A QRM+ vezérlőpultja növeli csatlakoztatott eszközök áttekinthetőségét. A vezérlőpult testreszabható, hogy megfeleljen az egyes eszközök igényeinek. A QRM+ a hálózati topológiát használja az eszközök felderítéséhez és a teljes hálózati infrastruktúra térképének létrehozásához, beleértve a kapcsolat állapotát, az eszköz típusát és az eszköz állapotát.

 

Maximális IT és alkalmazotti termelékenység

 

A QRM+ küszöbérték-alapú figyelmeztetéseket tartalmaz, amelyek segítik a személyzetet, hogy még időben tudják megoldani a jelentkező problémákat, log fájlt készít a további hibaelhárításhoz, valamint további eszközöket is kínál az IT szakemberek munkateljesítményének javításához, csökkenti az állásidőt és a kezelési költségekkel.

 

Rendszerkövetelmények és elérhetőség

l   Azon QNAP
NAS
-okhoz, melyek QTS 4.3.0 (vagy újabb) rendszerrel rendelkeznek: TS-x53B, TS-x53BU, TS-453BT3, TVS-x73, TS-x85.

l   QNAP NAS-ok QTS 4.2.2 (vagy újabb) rendszerrel: TS-x53U, TS-x53A, TS-x51U, TS-x51A, TS-x51+, TS-x51, TVS-x63+, TVS-x63, TS-x63U, TS-x70, TVS-x71, TS-x80, TVS-x82, TVS-882BR, TVS-x82T, TVS-x82ST, TVS-x82TU, TES-x85U, TDS-x89U

l   QNAP
NAS
termékek (megszűnt termékek) melyek támogatják a QTS 4.2.2 (vagy újabb) rendszert: TS-x79 Pro, TS-x79U-RP, TS-ECx79U-RP, TS-ECx79U-SAS-RP, SS-ECx79U-SAS-RP

l   IEI QGW termékcsalád QTS 4.2.1 (vagy újabb) támogatással: TANK-860-QGW, TANK-760-QGW.

l   A NAS/QGW minimum 4GB
RAM
-mal kell, hogy rendelkezzen.

 

QRM+ már elérhető a QTS App Center-ben.