Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-10-10

Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül

Meghosszabbított jelentkezési határidővel még október 24. (kedd) éjfélig lehet jelentkezni a jubileumi tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő <19 Szabadfogású Számítógép Versenyre.

Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, mobil alkalmazás, robot, saját készítésű
szoftver
vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás.

Eddigi versenyekre közel 6000 pályázat érkezett, beleértve a határon túlról pályázók munkáit is.

Arra buzdítjuk a fiatalokat 15. éve, hogy a számítógép, az informatika hasznos és fontos dolog, amellyel változtathatnak világunkon.


A korhatár egy olyan korosztály ötleteit és eszköztárát rajzolja ki, ami már most jól körvonalazza, hogy a jövőben ezek a fiatalok mire lehetnek képesek a technika segítségével. A beérkezett pályaművek olykor sokkal komolyabbak annál, mint amit ettől a korosztálytól várnánk.

A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely az óta Magyarország egyik vezető meteorológiai szolgáltatása. Ugyanakkor számos más előremutató, és valós problémákra választ adó munka is érkezett a versenyre az elmúlt 15 évben. Legyen szó a „kézi erőt” megsokszorosító robotkarról, jelnyelv tanító programról, a hangsebességet mérő eszközről vagy akár a méhek rajzásátfigyelő alkalmazásról.

A verseny a jövőben is egyik legfontosabb céljának tűzi ki, hogy ezek a fejlesztések ne maradjanak otthon
eldugva, esetleg idővel elfelejtve saját mappákban a számítógépen, vagy a polcon porosodva.