Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-10-09

A vállalat bemutatta a világ legvékonyabb érintő képernyős laptopját[1] és az első olyan, hétköznapi felhasználásra szánt átalakítható laptopját, ami beépített betekintésgátló képernyőszűrővel rendelkezik    

Tovább bővült a HP prémium termékcsaládja: a vállalat bemutatta a HP Spectre 13 és HP Spectre x360 laptopok új generációját. Az új termékek a legújabb generációs processzorokkal érkeznek, emellett hosszabb akkumulátor élettartammal és karcsú, forgatható képernyővel rendelkeznek, így egy újabb lépést jelentenek a HP prémium
PC
piaci terjeszkedésében.


A világ jelenlegi legvékonyabb érintőképernyős laptopja [1], a második generációs Spectre 13 a 4K képernyőnek (2) és nagyobb teljesítményű audio rendszerének köszönhetően lehetővé teszi a felhasználók számára a korlátok nélküli munkavégzést és a tökéletes szórakozás örömét. A kifinomult kialakítású eszközt nyolcadik generációs négymagos Intel® Core™ processzorok hajtják[2].

A HP díjnyertes Spectre x360 laptopja a négymagos, átalakítható eszközök közül a világ leghosszabb akkumulátor üzemidejét kínálja [3], az integrált adatvédelmi képernyőnek köszönhetően fokozott biztonságot nyújt, mindezt stílusos formában és tartós kialakítással.

“A HP elhozza a világ legvékonyabb érintőképernyős laptopját és új korszakot nyit az üzemidő, biztonság és dizájn világában” – mondta el Anne-Sophie Hadberg, a HP Személyi Számítógépek üzletágának EMEA vezetője. “Az új Spectre termékvonal újraértelmezi a prémium
PC
-k szegmensét, olyan egyedi felhasználói élményt biztosít, amely kreativitásunkat támogatva új lehetőségeket teremt a korábban elképzelhetetlen ötletek megvalósítására.”


„A HP folyamatosan túlszárnyalja a várakozásaimat, amikor lenyűgöző prémium laptopokat hoz létre, olyan tulajdonságokkal, amelyek valóban sokat jelentenek a fogyasztókaknak: teljesítmény, dizájn és üzemidő.” – mondta Patric Moorhead, a Moor Insights & Strategy elnöke és vezető elemzője. „A legújabb Spectre lapotopok továbbra is megmutatják, hogy a vállalat hogyan talál új és izgalmas utakat, hogy lendületet vegyen a prémium PC piacon.”

A fantasztikusan vékony HP Spectre 13-ból nem hiányoznak az olyan prémium jellemzők sem, mint a 4K képernyő2, a vékony káva vagy a nagy teljesítmény. A speciális jellemzők között megtalálhatóak a következők:

  • Prémium kialakítás: CNC alumíniumból és szénszálból készült, Kerámiafehér és Sötét hamuezüst színekben érhető el, halvány arany, illetve rézszínű polírozott csuklóelemekkel, mikro-szélességű kávával, Corning® Gorilla® Glass NBT képernyővel és akár 4K felbontással2.
  • Élmény az érzékszerveknek: A hangszórók a teljes széltében háttérvilágítással ellátott billentyűzet fölött kaptak helyet a tiszta és éles hang, valamint a kényelmes gépelés érdekében.
  • Hatékonyságra tervezve: Nagy teljesítmény a legújabb, nyolcadik generációs Intel® Core™ i5 és i7 processzorokkal3, adatárolás és helyspórolás az akár 1
    TB
    -os PCle SSD-kkel9, illetve gyors multitasking az akár 16
    GB
    -os LPDDR3 memóriával.
  • Hosszabb üzemidő: Az akár 11,5 órás üzemidő5 és a HP Fast Charge technológia segítségével 30 perc alatt 0 százalékról 50 százalékosra is tölthető akkummulátor6.
Az újratervezett HP Spectre x360 laptop tabletté alakítható, miközben négymagos teljesítményt, akár 16,5 órás üzemidőt5, valamint új, integrált betekintésgátló képernyőt biztosít. A speciális jellemzők között megtalálhatóak a következők:

  • Finomított, ikonikus kialakítás: A szögletes vonalakkal meghatározott, gondosan megmunkált CNC alumínium gépház természetes ezüst és sötét hamuezüst színekben érhető el, rézszínű, valamint limitált számban halvány vörösarany csuklóelemekkel.
  • Gyönyörű képernyő: A mikro-szélességű kávába helyezett, tartós, 13
    colos
    képátmérőjű Corning® Gorilla® Glass NBT képernyő akár 4K felbontást2 és kivételes vizuális élményt kínál.
  • Vékony, mégis rendkívüli: A kreatív tervezés és a multitasking szerelmesei értékelni fogják az optimalizált thermal funkciókat, a legújabb, nyolcadik generációs Intel® Core™ i5 és i7 processzoroknak3 köszönhető teljesítményt, az akár 16 GB-os LPDDR3 memóriát és az 1 TB-os PCle
    SSD
    kártya9 kínálta lehetőségeket, hogy műalkotásokat, értékes emlékeket vagy szórakoztató tartalmakat állítsanak elő.
  • Biztonság és kényelem: A biztonsági funkciók között megtalálható az oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, így könnyen elérhető és egyetlen gombnyomással aktiválható HP Sure View integrált betekintésgátló képernyő opció Full HD7 felbontásban is (kizárólag a sötét hamuezüst színű készülékekben), hogy elkerülhető legyen a vizuális hackelés, valamint a HP Wide Vision FHD IR kamera, amely arcfelismerés alapú belépést tesz lehetővé.
  • Sokoldalú vászon: a Windows Ink Certified8 toll természetesebb rajzolás és írásélményt nyújt a toll és az érintőképernyő egyidejű használatával. Tabletként való használatkor a toll nyomásérzékeny a pontos rajzolás érdekében, bármilyen üzemmódban. A toll alatt egy beépített USB-C™ újratölthető akkummulátor található, amely 15 másodperces töltéssel akár 198 perces használatidőt is biztosít10.
A Spectre árazása és elérhetősége11

  • A HP Spectre 13 Laptop az európai, közel-keleti és afrikai országokban novembertől lesz elérhető 1599 eurós kezdőáron.
  • A HP Spectre x360 2017 novemberétől lesz elérhető az európai, közel-keleti és afrikai piacokon 1299 eurós kezdőáron.
 

Jegyzet:

(1)     A világszerte évente több mint egymillió, viszonteladók számára kiszállított, kagylóhéj dizájnú, Windows vagy OSX alapú gépek alapján, valós magasságot mérve 9/15/17.

(2)      4K UHD tartalom szükséges a 4K UHD képek megtekintéséhez.

(3)      A többmagos megoldás növeli az egyes szoftevertermékek teljesítményét. Nem minden vásárló vagy szoftveralkalmazás fogja ezt hasznosnak találni. A teljesítmény és órafrekvencia a hardver- és szoftverkonfigurációktól, valamint a munkamennyiségtől is függhet. Az
Intel
számozása nem jelöli a teljesítmény mértékét.

(4)      16,45 óráig a laptop a következő konfgurációkat igényli: Intel® Core™ i5-825OU
processzor
Intel Graphics 620-szal, 8gb RAM, 256gb SSD, 13.3” diagonal FHD (1920x1080) képernyő, Windows 10 Home RS2. A 10 MM14 üzemideje különböző tényezők függvényében változhat, mint például a model típusa, konfigurációk, alkalamazások, funkciók, használat típusa, vezetéknélküli funkciók, és energiafelhasználási beállítások. Az akkumulátor maximális kapacitása idővel és használattal csökkenhet. További részletek a www.bapco.com oldalon találhatók. Nem minden vásárló vagy szoftveralkalmazás fogja ezt hasznosnak találni. A teljesítmény és órafrekvencia a hardver- és szoftverkonfigurációktól, valamint a munkamennyiségtől is függhet. Az Intel számozása nem jelöli a teljesítmény mértékét.

(5)      A 10 MM14 üzemideje különböző tényezők függvényében változhat, mint például a model típusa, konfigurációk, alkalamazások, funkciók, használat típusa, vezetéknélküli funkciók, és energiafelhasználási beállítások. Az akkumulátor maximális kapacitása idővel és használattal csökkenhet. További részletek a www.bapco.com oldalon találhatók.

(6)      A technológiának köszönhetően az akkumulátor 30 perc alatt 50 százalékig feltölthető, ha a gép kikapcsolt állapotban van. Használata a notebookhoz tartozó HP adapterrel javasolt, kisebb kapacitású töltő használata nem javasolt. 50 százalékos töltöttségi szint elérése után a töltési sebesség visszatér az alapbeállításhoz. A töltési idő 10 százalékkal eltérhet a rendszertől függően. Elérhető egyes HP modeleken, mint a HP Spectre x360, a HP Spectre és a HP x2 PC. További termékjellemzőkért, kérjük, látogassa meg a http://store.hp.com.

(7)      A FullHD megjelnítéshez FullHD tartalom szükséges.

(8)      A termék különféle funkciói a különféle Windows kiadások és verziók kapacitásának megfelelően érhetők el. Ennek megfelelően a rendszerek a telepítés során frissített és/vagy külön megvásárolt hardvert, meghajtókat, szoftvert esetleg
BIOS
frissítést igényelhetnek, annak érdekében, hogy a Windows teljes körű működését élvezhessük. Az eszközt minden esetben hivatalos Windows 10 operációs rendszerrel látják el. Az internetszolgáltatók által kiszabott díjak és a további frissítések során felmerülő költségek nem tartoznak az alapárba. További információ a http://www.microsoft.com oldalon érhető el. Néhány funkció, mint például az inking (a festék használata ) korszerűbb hardvert igényel. További információ a www.windows.com oldalon érhető el. Az applikációk külön megvásárolhatóak.

(9)      Az
SSD
-k esetében, 1TB = 1 trillió byte. A valós kapacitás ennél kevesebb lehet. A rendszerlemezen 35
GB
a rendszer-helyreállító szoftverhez szükséges.

(10)   Az eredmény belső tesztelésen alapul, amely során a
Bluetooth
adóvevőt kikapcsolt állapotban, minden más funkciót az alapbeállításoknak megfelelőlen használtunk. A valós akkumulátor élettartam függ a különféle használati módoktól és azok környezeti feltételeitől, valamint a rendszeres használat következtében, és az idő előrehaladtával az anyag természetéből adódóan csökkeni fog.

(11) Becsült árak, a valós árak a megadottól eltérhetnek.