Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
sulaki - 2017-07-25

A Nikon különleges évfordulós tartalmakkal ünnepli 100. születésnapját   

A 2017. július 25-én esedékes 100. évfordulója alkalmából a Nikon egyedülálló tartalmakat mutat be. A Nikon évfordulós webhelyén megtekinthető tartalmak a nyár folyamán válnak elérhetővé, és ikonikus képeket, történeteket, tanácsokat tartalmaz olyan fotósoktól világszerte, akik segítettek megformálni egy évszázadnyi képzeletet és gazdagítani a márka múltját. Emellett lehetőséget kínál majd egy olyan virtuális túrára a tokiói Nikon Múzeumban, amely bepillantást enged a színfalak mögé.

 

Mióta a Nikon 1917-ben Nippon Kogaku K.K. néven megalakult, folyamatosan a világ szolgálatában áll egyedülálló termékeivel és szakértelmével, amelyek forradalmasították az optikai és precíziós technológiákat. Az iparági elemzésektől kezdve a Nikont követő hírességekig a tartalom célja, hogy további inspirációt biztosítson a fotósok és a rajongók számára.

 

A tartalmak öt fő kategóriában lesznek elérhetőek:

 

100 év történetmesélés

Az elmúlt 100 év során a Nikon kulcsfontosságú szerepet játszott a képalkotás világának átalakításában. Az ikonikus mérföldkövektől, bemutatott fényképezőgépektől és termék innovációktól kezdve a professzionális és amatőr fotósok, valamint a rajongók egyéni inspirálásáig a Nikon megoszt néhányat a legfontosabb, legszemélyesebb és legcsodálatosabb történetek közül Európa- és világszerte.

 

Virtuális Nikon Múzeum

A Nikon létrehozott egy 360 fokos virtuális túrát a világhírű tokiói múzeuma alapján, hogy bemutassa a Nikon örökségét és kezdeteit. A Nikon világába lépve a nézők betekintést nyernek a Nikon technológiáiba, termékeibe és a történelme során elért kulcsfontosságú mérföldköveibe – beleértve, hogy miként segítette a Nikon a biotechnológiát, az orvostudományt, sőt még az űrkutatást is.

 

Hírességek Nikonnal

Az emberek az élet minden területén használják a Nikon fényképezőgépeit és objektívjeit. Ebben a fényképsorozatban a zene, a TV, a filmek és a sport világából ismert hírességek egy Nikon fényképezőgéppel a kezükben láthatók.

 

100 Év Segítségnyújtás

A Nikon 1917 óta támogatja a fotósokat a választott területeiken, elemzéseket és tanácsokat osztva meg velük azzal kapcsolatban, hogy hogyan tágíthatják a lehetséges határait, illetve útmutatást biztosít az amatőr fotósok és a rajongók számára. Ennek tiszteletére és felhasználva a márka fotósbázisának egy kiválasztott részétől származó meglátásokat, a Nikon összegyűjtötte az évszázados szakértelemből született legjobb tanácsokat.

 

#LookBackAtNikon

Mindezek mellett a Nikon elindít egy egész Európára kiterjedő Instagram-versenyt a Nikon rajongói és amatőr fotósai számára különféle válogatott díjakkal, amelyek között Nikon fényképezőgépek is megtalálhatók. A versenyfelhívás szerint a fotósoknak egy olyan fényképet kell készíteniük, amely saját maguk és a Nikon fényképezőgépük tükörképét ábrázolja. Egy tükör, üvegfelület, tócsa előtt állva vagy egyéb találékony módon a legjobb „szelfi” képet készítő résztvevőknek esélyük lesz megnyerni számos díjat, beleértve egy Nikon D500 vagy Nikon D7500 fényképezőgépet is. Bővebb tájékoztatásért kérjük, kövesse a @NikonEurope-ot az Instagramon.

 

Ha szeretne bővebben tájékozódni a Nikon 100. évfordulójával kapcsolatban, vagy meg szeretné tekinteni az évfordulós tartalmakat, akkor látogasson el az évfordulós webhelyre.