Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-06-23

Idén a fesztivál programja már ingyenes MOBILAPPLIKÁCIÓ segítségével is böngészhető. A Kaff 2017 app Androidon és iOS-en is elérhető. Részletek és linkek a hírben

Június 21-én hivatalosan is megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál. Az ötnapos seregszemle közel 400 filmet mutat be 27 országból, és számos kísérőprogrammal, retrospektív és panoráma vetítéssel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, workshoppal, fényfestéssel és koncerttel várja a műfaj szerelmeseit.

 

Június 21-én 18 órakor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban megtartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál. Az ünnepség a Magyar népmesék zenéjét is szerző Kaláka felvezető zenéjével indult, mely után Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tartott beszédet. Ezt követte a 13. KAFF életműdíjának átadása. Az idei életműdíjas dr. Buglya Sándor, a magyar amatőr- és függetlenfilmes mozgalom kiemelkedő alakja, aki olyan tehetségeket segített pályája során, mint Cakó Ferenc, Varga Csaba, Hegyi Füstös László vagy Bertóti Attila. A nyitóesemény végén a közönség megtekintette a magyar versenyprogram rövidfilmes blokkját, többek között olyan alkotásokat, mint a Love Bucsi Rékától, a Kötelék Wunder Judittól, vagy a Néhány szó Csáki Lászlótól.

 

A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál programjában 27 országból közel 400 alkotás szerepel. A fesztivál idei díszvendége Ausztrália, öt szekcióban láthatnak alkotásokat a hetedik kontinensről. A magyar animációk versenye mellett külön kategóriában versenyeznek az európai egészestés animációk, valamint a tv-sorozatok és tv-speciálok. Mindhárom versenyprogramban ötfős zsűri dönt majd a legjobbakról. A fesztivál díjátadója június 24-én, szombaton 18 órakor lesz a Hírös Agórában.

 

A professzionális animációsfilm rendezők mellett idén ötödik alkalommal versenyezhetnek az amatőr filmkészítők. Az 5. SZAFT (Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója) filmjeire a közönség is szavazhat június 24-én 12 óráig a Daazo honlapján. A legtöbb like-ot kapó film Daazo-ajándékcsomagban részesül.




Az idei év újdonsága, hogy a fesztivál programjai, hírei telefonos applikáción keresztül is elérhetők Androidon és iOS-en is. A Kaff 2017 app a fesztivál honlapjának teljes anyagát tartalmazza és ingyenesen letölthető.

 

A 13. KAFF eseményeiről napi fesztiválhíradó készül, mely a KAFF YouTube-csatornáján megtekinthető. A fesztivál Facebook-oldala napi programajánlóval, friss információval és fotókkal segíti a tájékozódást.