Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-04-28

Divat világa a kicsik szemével

Idén először került megrendezésre a Fashion Kids Hungary Modellügynökség által megrendezésre kerülő divatnap, a Kids Fashion Day, amelyen 50 kis modell lépett kifutóra.

2017. április 23-án került megrendezésre a Budapest Kids Fashion Day divatnap. Több mint 50 kis modell, akár a nagyok, részt vettek probákon, kaptak extrém hajakat és a kornak megfelelő sminkeket. A divatnapon több korszak klasszikus ruháit is bemutatták a gyerekek: Gothic, Rockabilly, Hippie majd utána fürdőruha, pizsama és hétköznapi viselet is sorra került.

Az ország legnagyobb gyerek divatbemutatóján egészen kicsik is végigsétáltak a tíz méter kifutón, miközben kattogtak a vakuk. A Kids Fashion Day-en a mindenki által ismert nagy márkák mellett divattervezők is bemutatkoztak.

"Másfél éve kezdtem, sokáig csak magamnak varrtam. Másfél évvel ezelőtt a keresztlányomnak késztettem az első gyerek ruhát, akkor szerettem bele ebbe. Leginkább a Rockabilly stílust szeretem, sok ruhát varrok gyerekeknek, hogy megismerjék ezt a különös világot. A fiam, Zalán is imádja ezeket a stílusú ruhákat, és a varrásnál is segít nekem" - mondta Somogyi Tímea divattervező, a Zelmea márka ötletgazdája.

Bartalovics Ildikó, a Kids Fashion Day főszervezője kiemelte: a divatbemutatón felvonuló gyerekek közül többen szerepeltek már hazai vagy nemzetközi szépségversenyeken. A legkisebb fellépő kislány 4 éves volt, aki a tizenévesekkel egyenrangúan helytállt a kifutón. A szervező szerint a divatbemutató és az előtte levő képzések a gyerekek számára nagyon hasznosak, az élet számos területén tudják kamatoztatni az itt megtanultakat.