Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-02-26

Összesen hét innovációs díjat, köztük a Magyar Innovációs Nagydíjat adják át az Országházban, má

Összesen hét innovációs díjat, köztük a Magyar Innovációs Nagydíjat adják át az Országházban, március 29-én. A zsűri elsősorban a gazdasági mutatók, 2016-ban, az üzleti hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet árbevétel alapján választja ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat.

 

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására 38 jelentős innovációs teljesítményt nyújtottak be különböző magyar cégek. A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása, elsősorban a gazdasági mutatók  2016-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választotta ki a 2016. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

 

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból, különösen műszeripar, az informatika és a gépipar területéről érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

 

A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, az NKFI Hivatal elnökének vezetésével, választja ki.

Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.


Az ünnepélyes díjátadásra március 29-én kerül sor az Országház, Felsőházi Termében. A 2016. évi Innovációs Nagydíjat az Országgyűlés elnöke adja át. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további hat innovációs díj:

  • a 2016. évi Ipari Innovációs Díj,

  • a 2016. évi Agrár Innovációs Díj,

  • a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,

  • az NFM 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díj,

  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2016. évi Innovációs Díja,

  • a legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díja

kerül átadásra.