Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-12-02

A NISSAN FUTURES reflektorfénybe helyezi az önvezető autózást

A Nissan megrendezte második Nissan Futures eseményét, amelynek középpontjában az önvezetés technológiái, a mesterséges intelligencia és a kommunikációs technológiákkal felszerelt járművek jövője állt. A Nissan bemutató esemény, ahol az elektromos járművek akkumulátoraival kapcsolatos, mérföldkőnek számító bejelentések sora volt várható, a cég Intelligens Mobilitás stratégiájának fontos része: a vállalat itt mutatta be az Intelligens Energia, az Intelligens Vezetés és az Intelligens Integráció jövőjével kapcsolatos terveit.

 

A tervek szerint zéró emissziót és a halálos kimenetelű közúti balesetek számának nullára csökkentését céljául kitűző Nissan Intelligens Mobilitás határozza meg a Nissan termék- és technológiafejlesztését. A legfontosabb vállalati döntéseket három fő kérdés mentén hozzák meg: milyen meghajtásúak legyenek az autók, milyen vezetési módok legyenek elérhetők, és milyen módon illeszkednek majd az autók a jövő társadalmába. A Nissan Futures éppen ezeket a kérdéseket állítja a középpontba, fórumot biztosítva, hogy elképzeléseiket és tapasztalataikat másokkal is megoszthassák a közlekedés jövőjéről zajló párbeszéd keretében.

 

A mai Nissan Futures esemény, ahol az inspiráló előadások és technológiai bemutatók mellett több újdonság bejelentése is megtörtént, gondolatébresztőként kíván szolgálni az iparági vezetők, a média képviselői, illetve a további résztvevő partnerek és kormányzati érdekelt felek számára, ezzel is elősegítve az intelligens közlekedés forradalmát.

 

Az eseményen a Nissan egy sor, az önvezetést és a következő generációs akkumulátortechnológiát érintő, úttörő jelentőségű újdonságot is bemutatott. Ezek között szerepelnek például a következők:

 

  • A Felszabadítjuk az utat: Az autonóm járművek európai jövőjének formálásacíműjelentés bemutatása, amely Európa legátfogóbb tanulmánya az önvezetés technológiáival kapcsolatosan, és amely tartalmazza a kapcsolódó kormánypolitikát és a fogyasztók elképzeléseinek, viselkedésének elemzését is.A Policy Network nevű független agytröszt által összeállított és Európa hat országának 6 000 fogyasztóját vizsgáló széleskörű felméréssel kiegészített jelentés fényt vet arra, hogy mire van szükség egy olyan társadalmi és jogi környezet kialakításához, amely lehetővé teszi az új technológia lendületes növekedését.
 

  • A bejelentés, amely a Nissan vevőszolgálati bevételeinek 40 százalékos növekedését jósolja az önvezető, fejlett kommunikációs technológiákkal felszerelt autók, a nagy adat-technológia és az egyedi kiegészítők terén elért fejlesztéseknek köszönhetően. Az új, fejlett kommunikációs technológiákkal felszerelt autók bővülő szolgáltatásaira és az egyre nagyobb egyedi termékválasztékra, kiegészítőkre építve a Nissan 40 százalékkal emeli vevőszolgálati bevételeinek előirányzott összegét, a 2020-as évre 1,3 billió jenre.
 

  • Az xStorage HOME, a Nissan és az Eaton lakossági energiatárolási megoldásának kiterjesztése hat terméket tartalmazó választékra. Az először idén májusban beharangozott xStorage HOME megoldások segítségével a fogyasztók pontosabban szabályozhatják, hogy hogyan és mikor használják az energiát saját otthonaikban, ami lehetővé teszi, hogy a villanyszámlából akár évi 600 eurót is megspóroljanak. A bejelentést követően az xStorage HOME termékei a mai naptól kaphatóak Európában (Magyarországon egyelőre még nem elérhető).
 

  • A Nissan és az Eaton kereskedelmi energiatárolási megoldásának, az xStorage BUILDING-nek első alkalmazása, ami a világhírű Amsterdam Arena áramellátását biztosítja majd, mérföldkőnek számító tízéves megállapodás keretében. A 280 Nissan LEAF akkumulátornak megfelelő energiatároló rendszer Európa legnagyobb ilyen megoldása lesz, és tartalék tápellátást fog biztosítani az 55 000 férőhelyes stadionban rendezett nagyszabású események idején.
 

Paul Willcox, a Nissan Europe elnöke elmondta:A jövő óriási lehetőségeket tartogat azok számára, akik elég bátrak ahhoz, hogy felborítsák a jelenlegi rendszereket és úttörő szerepet vállaljanak a jövő technológiáinak kidolgozása terén. Több mint 100 éves autóipari tapasztalatainkat és szenvedélyünket a tisztább, biztonságosabb, fenntarthatóbb élet szolgálatába állítjuk. Intelligens Integrációs stratégiánk egyre bővül, Intelligens Vezetési stratégiánk eredményeit már most le tudjuk szállítani, és az Intelligens Energia-megoldásokkal kapcsolatos terveink minden eddiginél nagyobbak és merészebbek.

 

A mai esemény kapcsán örömmel mutatjuk be ezeket a fejlesztéseket, mert biztosak vagyunk benne, hogy hozzájárulnak majd egy társadalmi forradalomhoz az intelligens közlekedési szolgáltatások és az energiagazdálkodás terén.