Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2016-10-15

DDoS támadásban érintett 6-ból 1 cég az elmúlt 12 hónapos időszakban

A „Vállalati IT Biztonsági Kockázat 2016” tanulmány kimutatta, hogy a cégek többségét több alkalommal is megtámadták az elmúlt évben. A kutatás arra is rámutatott, hogy milyen fontosak az állandó megelőzési intézkedések, amelyek biztosítják a cég zavartalan online működését egy támadás esetén is.

DDoS támadásban érintett 6-ból 1 cég az elmúlt 12 hónapos időszakban. Az építőiparra, IT cégekre és telekommunikációs szolgáltatók működésére jelentősen rányomta bélyegét ezek a támadások. A cégek többsége (79%-a) számolt be egynél többszöri támadásról, míg majdnem a fele négy vagy annál több támadást jelentett.

Nemcsak gyakoriságuk, hanem azok időtartama alapján is több támadás típust számolnak be: 39%-uk rövid kimenetelű, míg a megkérdezett cégek 21%-a szenvedett több napos vagy akár hetes támadási időszakról. További reputációs kárként könyvelhető el, hogy az áldozatul esett cégek legtöbbször külső fél révén szereznek tudomást az esetleges támadásról. Az esetek 27%-ban az ügyfelek, míg 46%-ban egy külső ellenőrző szervezet jelezte a támadást. Ez nem meglepő, hiszen a kiberbűnözők előszeretettel használnak támadófelületként külső forrásokat, pl. ügyfélportálokat (40%), kommunikációs szolgáltatókat (40%) és weboldalakat (39%).

„Veszélyes úgy tekinteni egy DDoS támadásra, mint ritka jelenség, ami csak egyszer és véletlenszerűen, minimális kárt okozva támad. Általánosan elmondható, ha egy támadás sikeres, a bűnözők használni fogják az adott cég ellen újra és újra, blokkolva annak erőforrásait huzamosabb ideig. Sajnos akár egy támadás is okozhat hatalmas anyagi veszteséget, reputáció visszaesést és 80%-os esély van további támadásokra, amelyek megtöbbszörözhetik a további károkat. Egy modern cég zavartalan működéséhez az anti-DDoS megoldás ugyanannyira szükséges, mint az alapvető védelmi
szoftverek
a rosszindulatú programok és adathalászat ellen.”
– mondta Alexey Kiseley, a Kaspersky DDoS Protection csapat projektmenedzsere.

Tudjon meg többet a DDoS támadásokról a Kaspersky DDoS Intelligence jelentéseiből.

További információt a DDoS támadás elleni védelemről, amit a Kaspersky Lab nyújtani tud az alábbi linken talál: http://www.kaspersky.com/business-security/ddos-protection