Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2016-08-28

A Siemens piacra dobja a cég Simatic IT eBR szoftverének 6.1 változatát

A Siemens piacra dobja a cég Simatic IT eBR szoftverének 6.1 változatát, amely az élettudományokkal kapcsolatos iparágak esetén a gyártási műveletek irányításának (MOM) központi eleme. A
szoftver
új verziójának két fő jellemzője lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen valósítsanak meg papír nélküli gyártási megoldásokat: az új
web
alapú MBR (Master Batch Record: elsődleges gyártási tétel nyilvántartás, általános gyártási utasítások) modul megkönnyíti a kulcsfontosságú folyamat paraméterek kezelését, valamint az egyszerű integrációt  Siemens automatizálási szinttel (a Simatic PCS 7 folyamatvezérlő rendszerrel és a HMI /ember-gép interfész/ rendszerekkel). Az új változat révén csökkenti a tervezési és üzemeltetési feladatokat, segíti a felhasználókat a szabványosítás érvényre juttatásában és az átláthatóbb termelési folyamat kialakításában, valamint lerövidíti a piacra kerülési időt.

A termék minősége és a biztonság az élettudományokkal kapcsolatos iparágak fő prioritásai, különösen a gyógyszeripar területén. Ugyanakkor számos vállalatnál le kell faragni a költségeket, és fokozni kell az innováció szintjét. A Siemens olyan papír nélküli gyártási megoldást kínál, ami javítja mind a hatékonyságot, mind pedig a termék minőségét, ugyanakkor csökkenti a költségeket és a kockázatot. Az automatizálási szint és a gyártási informatika között integrált kommunikáció kapcsolat alakítható ki. Amely lehetővé teszi a minőséggel kapcsolatos termelési adatok elektronikus rögzítését és dokumentálását, kiküszöbölve egyúttal az időigényes manuális eljárásokat és a gyártási tételekről készített nyomtatott jelentéseket. A Simatic IT eBR 6.1 megkönnyíti a papír nélküli gyártás megvalósítását. Az új Master Batch Record modullal és a "Project Startup" csomaggal az azonnal felhasználható eredmények listáját állítja elő, lerövidítve ez által a projekt végrehajtási idejét. Továbbá egyszerű integrációt tesz lehetővé a szakaszos termelésre használt Siemens PCS 7 Batch rendszerrel, és újfajta hozzáférést biztosít a SCADA/HMI kliensekbe ágyazott elektronikus munkautasítások listájához. A szabályozott gyártási folyamatok és az elektronikus gyártási tétel nyilvántartások (EBR-ek) tervezésének, megvalósításának, felülvizsgálatának és engedélyezésének meggyorsításával a Simatic IT eBR hozzájárul mind a termék minőségének javításához, mind a termelési költségek csökkentéséhez.

A Simatic IT eBR 6.1 a korábbi XFP terméken alapszik, amelyet az Elan Software Systems fejlesztett ki, és a Siemens 2009-ben vett meg. Az új termék összekapcsolja a gyógyszeripar területén szerzett 30 évnyi, bizonyítottan hasznos tapasztalatot azzal a képességgel, hogy könnyen integrálható a szabályozott és nem szabályozott iparágakra kifejlesztett Siemens portfólió többi részével.