Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-07-18

Az megszokott, sÅ?t elvárt, hogy a gyártók közreadják a népszerü noteszgépekhez tervezett kiegészítÅ?jüket, ám most egy olvasó küldte be a Lockergnome.com-hoz saját terveit...

 
Az Olivier néven emlegetett olvasó az Apple népszerü MacBook-jához tervezett egy hütőként és dokkoló állomásként egyaránt müködő eszközt. A készüléket úgy alakította ki, hogy az amellett, hogy egy gigantikus hütőventillátorral hüti a noteszgépet, kártyaolvasót is tartalmaz, és öt darab, áramellátást is továbbadó
USB
csatlakozóval könnyíti meg külső egységek, perifériák (szkenner, nyomtató, fényképezőgép, billentyüzet, egér stb.) csatlakoztatását.
 
Az eszköz egyelőre csak a tervezőasztalon (vagy képszerkesztőben) létezik, és nem várható, hogy napokon belül kapható lesz, de reménykedjünk benne, hogy felkelti valamelyik kellékgyártó érdeklődését.
 
A tervek egy 13 hüvelykes MacBook készülékhez készültek, és az elképzelt eszköz a MacBook összes olyan külső perifériáját képes lenne fogadni (Ethernet, FireWire, videó, USB, audio bemenet és kimenet), ami egyébként az általa lefedett részhez csatlakozna. Ennek megfelelően a dokkolóként használt eszköz jelentősen megkönnyítheti a MacBook készülékek használatát, amikor két vagy több perifériákkal bőven ellátott munkakörnyezet között ingázunk.