Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-02-21

Ã?j monitorcsaláddal, a Kilimanjaroval és optimális méretü design nyomtatóinak legfrissebb termék skálájával is várja az érdeklÅ?dÅ?ket a Samsung a világ egyik legnagyobb informatikai szakkiállításán...

 
A [%A=/tesztek/247%]Kilimanjaro monitorcsalád[%A%] most bemutatkozó két tagja, a 2493HM és a 2693HM kifejezetten grafikusoknak készültek, de az otthoni felhasználók is megtalálják bennük a számításukat. A szemet gyönyörködtető keret ráadásul egyaránt tökéletesen illeszkedik az irodai használat feltételeihez, illetve az otthonokéhoz, mivel csillogó és nem csupán matt kiszerelésben lehet majd kapni.
 
Az állítható magasságú állványú (HAS) 1920 x 1200-as felbontású monitorok könnyedén csatlakoztathatóak a nagyfelbontású otthoni lejátszókhoz, mint például a Samsung BDP-1400 Blu-ray lejátszóhoz, amelynek köszönhetően teljes értékü Full
HD
mozi élményben lehet része a nézőknek. Az
1080p
felbontás, a
HDMI
bemenetek és a beépített hangszórók egyaránt alkalmassá teszik a készüléket zenehallgatásra, játékra és filmek nézésére is. Utóbbi esetében minden eddiginél tisztább és élénkebb színeket lehet látni, a készülék ugyanis 16,7 millió színt tud megjeleníteni. Az 5 ms válaszidő pedig a  szellemképek és homályos foltok nélküli megjelenítést tesz lehetővé. A 2493 HM kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik még a 10000:1 –hez dinamikus kontrasztarány és a kikapcsolást szabályzó automatika, amellyel a cégek is jól járhatnak, mivel éjszaka magától kikapcsol a bekapcsolva hagyott monitor.
 
„A vásárlók egyre inkább az olyan monitorokat keresik, amelyek egyszerre látnak el irodai és szórakoztatási funkciókat. A többek közt beépített hangszórót és kiváló képminőséget biztosító monitorjaink a legjobb választás jelentik az otthoni illetve irodai felhasználóknak, akik az eddigieknél jobb multimédiás tapasztalatokra vágynak.” – mondta Young Bae, a Samsung Electronics America termékmenedzsere.
 
A beépített
USB
csatlakozók is a könnyebb használatot szolgálják, hiszen ezek segítségével egyszerüen a monitorunkhoz csatlakoztathatjuk a pen drive-unkat vagy az Mp3 lejátszónkat.
 
A monitorok februártól elérhetőek a magyar vásárlók számára is, a 2493HM  várhatóan 123.900 forintba, a 2693HM pedig 149.900 forintba kerülni.
 
Nyomtatók a CeBit-en - Bővül a Piano Black család
 
Több Samsung nyomtató is debütál a Hannoverben, köztük a világ egyik legkisebb lézernyomtatója, a CLP–315, amely immár a Samsung sajátjának mondható fekete dizájnban érkezik. A 46 DB-es zajszintjét még a legcsendesebb háztartásban is alig lehet meghallani. Főleg a laptopon dolgozók fogják élvezni azt a ML-1630W / SCX-
 
4500W / CLP-310W / CLX-3170FW nyomtatócsalád kínálta lehetőséget, amelynek köszönhetően akár vezeték nélkül is tudunk nyomtatni. Nem szükséges már közvetlen, vagy közvetett vezetékes kapcsolat az irodán belül. Bármelyik szobából rádiós jel segítségével kinyomtathatóak lesznek anyagok, vagy a CLX-3170FW esetében akár USB kulcsról is. A Samsung mindig is figyelt a nagy kapacitású igényekre is, ezért megalkotta a világ leggyorsabb multifunkciós nyomtatóját az SCX-6555N-t, amely 53 lap kinyomtatását teszi lehetővé percenként fekete fehérben, a CLX-8380ND pedig 38 lapét színesben. Ezek a termékek Magyarországon még nem kerülnek forgalomba.