Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-06-04

A Nokia bemutatta a Nokia 6500 classic és a Nokia 6500 slide készülékeket, valamint a 8600 Luna divattelefont, melynek üveg borítása igazán egyedi hatást kölcsönöz a készüléknek...


8600 Luna

[%IMAGE=3902%]A szinte opálos, kormozott üveg és a vele összeolvadó, különleges, finom tapintású rozsdamentes acél együttesének köszönhetően a Nokia 8600 Luna birtoklása és érintése egyaránt az öröm forrása. A titokzatos hangulatot tovább fokozza az üveg borítás alatt hívás érkezésekor pulzáló diszkrét billentyüvilágítás. A meleget sugárzó üveg- és rozsdamentes acél test e „szívdobogása” a Nokia 8600 Lunát élettelen tárgyból organikus, szinte élő formájú, megbízható társsá alakítja. Amikor befut egy hívás, az ergonómikus billentyüzet az ismerős elcsúsztató mozdulattal finoman emelkedik ki üvegágyából.

„A Nokia 8600 Luna tervezési folyamatának minden egyes lépését a részletek szinte rögeszmés kidolgozása jellemezte. Nagy gondot fordítottunk arra, hogy az egyes felületek nyújtotta élmény – az arcot érintő üveg simaságától kezdve a tenyérbe simuló rozsdamentes acél melegségén át a billentyüzet különleges puhaságáig – minden várakozást felülmúljon – mondta Heikki Norta, a Nokia Mobile Phones részlegének alelnöke. – Még a készülék nevének is különleges jelentősége van. A rómaiak gyakran ábrázolták a holdfény istennőjét, Lunát titokzatosan elragadó szépségként, akit selymes, sugárzó fény ölel körül – hasonlóan az istennő tiszteletére elnevezett Nokia 8600 Luna készülékhez.”

A Nokia 8600 Luna a tervek szerint 2007 második negyedévében jelenik meg, ára várhatóan 700 euro lesz.

6500 Classic és Slide

[%IMAGE=3904%]A készüléket körbeölelő anodizált alumíniumról azonnal felismerhető Nokia 6500 classic egy 9,5 mm vékony állásfoglalás a részletek aprólékos kidolgozottsága mellett. Az egyéni sajátosságok hangsúlyozására, minden egyes Nokia 6500 classic-ot egyenként fényeznek, így nincs két tökéletesen egyforma készülék.

Az összesen 1
GB
-os belső memória azt jelenti, hogy a Nokia 6500 classic-on a középkategóriás mobiltelefonok túlnyomó többségénél jelentősen több képet, videofelvételt, névjegyet, dalt, üzenetet és egyéb tartalmat tárolhatunk.

A világszerte több millió felhasználó számára ismerős Nokia
Series 40
felületen egyszerüen elérhető a nagy teljesítményü funkciókészlet, amelyben két
LED
vakuval felszerelt, 2
megapixeles
kamera és egy beépített zenelejátszó is helyet kapott. Emellett az egységes, kompakt mikro-USB
port
segítségével könnyebben megoldható a töltés, és használható az adat- és a hangkapcsolat. A Nokia 6500 classic így nagy kapacitású flash meghajtóként is egyszerüen használható, és a laptopról is feltölthető – ráadásul egyetlen vezetékkel.

A Nokia 6500 classic várhatóan 2007 harmadik negyedévében jelenik meg, ára pedig 320 euro körül mozog majd.

[%IMAGE=3905%]A Nokia 6500 slide-on található,
Carl Zeiss
optikával felszerelt 3,2 megapixeles kamerának köszönhetően a középkategóriás telefonok vásárlói első alkalommal próbálhatják ki a Carl Zeiss optikák kiemelkedő képkezelési tulajdonságait. Az autofókusz, a két
LED
-es vaku, és a nyolcszoros digitális zoom a Nokia 6500 slide-ot ideális eszközzé teszi jó minőségü felvételek elkészítéséhez. A
3G
technológia sebességét kihasználva a fényképeket és a videofelvételeket világszerte gyorsan megmutathatjuk barátainknak, a TV kimenet segítségével pedig bármely, hagyományos
RCA
-bemenettel rendelkező televízión megtekinthetjük a felvételeket A matt rozsdamentes acél test egyedülálló kemény bevonatának köszönhetően tartja meg kopástól, karcolásoktól, sőt az ujjlenyomatoktól is mentes, időtlen szépségét. A nyitómechanizmus gondos megtervezésének eredményeképpen a Nokia 6500 slide masszív érzést kelt.

A Nokia 6500 slide a tervek szerint 2007 harmadik negyedévében kerül piacra, ára pedig 370 euro körül várható.