Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2007-06-01

A Logitech vállalat bejelentette, hogy a díjnyertes Squeezebox hamarosan a hazai boltok polacira kerülhetâ?¦

 
A kezdeményezésnek köszönhetően a zenekedvelők nemsokára Európa-szerte élvezhetik majd a Sqeezebox előnyeit. A korábban csak interneten rendelhető Squeezebox költséghatékony megoldást nyújt arra, hogy bármilyen digitális zenét vagy internetes rádióállomást kiváló minőségben és vezetékek nélkül eljuttassuk a lakás bármely pontjára.
A Parks Associates kutatóvállalat számítása szerint a zeneletöltésekből, internetes rádió- és zenei előfizetésekből származó bevételek 2006-ban összesen majdnem egymilliárd amerikai dollárra rúgtak csak az Egyesült Államokban. Előrejelzésük szerint ez az évente növekvő összeg az Egyesült Államokban 2010-re meghaladja majd a 3 milliárd dollárt. Ezek a számok még nem tartalmazzák a szolgáltatások használatához szükséges készülékek és kiegészítők eladásából származó bevételeket, ami azt sugallja, hogy a Logitech által megcélzott üzleti szegmens igencsak értékes.
Az elegáns megjelenésü Squeezebox segítségével számos különböző típusú digitális zenefájl lejátszható, akár tömörített, akár tömörítetlen. A zene egy valódi
802.11g
vezeték nélküli hálózaton vagy
Ethernet
kapcsolaton jut el a hifi-toronyig, így a zenehallgatáshoz többé nem kell kábelekkel beszőni az egész lakást. A készülék a szoba bármely pontján jól mutat.
MP3
,
WMA
,
WAV
,
FLAC
,
AAC
és
OGG
formátumú zenéinket lejátszhatjuk vele egy hifi-tornyon vagy akár egy erősítős hangszórórendszeren is.
A saját zenei gyüjteményünk lejátszása mellett a Squeezebox több ezer internetes rádióállomást is elérhetővé tesz, valamint hozzáférést biztosít olyan internetes zenei szolgáltatásokhoz, mint például az MP3tunes Music Locker, ahol központi helyen tárolhatjuk minden zenénket, és bármelyik saját Squeezebox készülékünkkel le is játszhatjuk azokat.
A díjnyertes Squeezebox már Európa szerte elérhető hazai ára 73.900 Ft. Körül alakul.