Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2007-06-01

Teszteltük az X4store LiveView 560-as digitális képkeretet, mely egy modern alternatívát kínál a hagyományos asztali fényképtartókkal szemben...

4 féle alapmemória kártya kezelés, programozható, fali/asztali használat
7 pont
8 pont
8.5 pont
összpontszám: 7.8 pont
Kissé magas ár, csak konnektoros használat


Az esztétikus dobozból kivéve, farkasszemet nézhetünk az 5,6
colos
(kb. 14 cm) átlójú kijelzővel. A menü alapbeállításain gyorsan túleshetünk, bár magyar nyelvü opciót nem találtunk, de angolul és németül is elboldogulhatunk. Ezek után eldönthetjük, hogy asztalon, vagy falon „szögre akasztva” helyezzük el a terméket, mindkettő lehetséges, csak egyre kell figyelnünk, hogy konnektornak a közelben kell lennie, mert csak hálózati üzemmódról használható.
 
4 féle kártyaformátummal használható a 4 az 1-ben kártyaolvasó:
SD
/
MS
/
MMC
és xD.
A kártyákat a hátoldal oldalrészén lévő rekeszbe lehet behelyezni. A készülék a leírás szerint max. 6
megapixeles
méretü képeket tud megjeleníteni. A 320 x 234 képpontos
LCD
kijelző kb. egy normál
PDA
felbontást tesz lehetővé. A kisméretü képek kissé elmosódottak (pixelesek) lesznek, a legjobb hatást, és a legszebb képeket a 3-4 megapixeles fényképezőgépek képeivel érhetjük el. A 8 megapixeles fényképezőgéppel készített képeknél  trükköznünk kellett, csökkentenünk kellett a pixelszámot, ezzel együtt a képméretet 2
MB
-ra csökkentve már meg tudtuk jeleníteni a képeket.
 
A vetített képek szemből mutatnak igazán jól, de oldalról nézve sem keltett csalódást a digikeret, egyedül kissé alulról nézve romlott a minőség, persze nem várhatjuk el tőle, hogy felvegye a versenyt a mai legmodernebb LCD monitorok tulajdonságaival.
 
Meg kell még említenünk a diavetítés funkciót: itt lehetőségünk van beállítani, hogy 5, 10, 30, 60 másodpercenként, vagy 1, vagy 8 óránként, esetleg naponként váltson a készülék.
 
Összegezve: elnyerte tetszésünket a digitális fényképkeret, mindenképp színt visz az életünkbe, akár falon lógatva, akár az íróasztalon elhelyezve jól betölti funkcióját.
A bruttó 35.000 forintos vételár kicsit soknak tünik, de talán még a megfizethető kategóriát jelenti. A 4
megapixel
körüli fényképezőgéppel rendelkező átlag felhasználók részére „tökéletes” alternatíva.
Forgalmazó: Procomp-Hungary Kft.