Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-06-01

A Samsung Electronics bejelentette, hogy kifejlesztett 4 GB-os MCP memória chipeket mobiltelefonokhoz, amely most elsÅ? ízben nem igényel külsÅ? memóriakártya illesztÅ? helyet...


 
A Samsung új moviMCP-je egy beágyazott (moviNAND) memória megoldást tartalmazó több chipes csomag, amely olyan egyszerüen tervezhető memóriacsomagot biztosít, ami kielégíti a mobiltelefonok nagysebességü adatátviteli igényeit, miközben teljes támogatást nyújt a telefonon belül a különböző kommunikációs lehetőségeknek.
 
„Mostanra tökéletesítettünk egy olyan memóriachipet, ami lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon-gyártók jelentősen csökkentsék a fejlesztési időt, miközben olyan kivételesen robusztus design-t alkalmazhatnak, ami a kis telefonoknál is nagyobb teljesítményt biztosít, nagyobb tároló-kapacitással” – mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor Inc. flash marketing igazgatója.
 
Az új moviMCP egy olyan 4
GB
-os beágyazott memóriakártya, amely egyrészt két db 16 Gb-es NAND flash
chip
és vezérlő, valamint egy 1 Gb-es mobil
DRAM
chip és egy 2
Gb
NAND flash chip kombinációja, mely utóbbinak az általános mobiltelefon-müveletek támogatása a feladata. Ez összesen 35 Gb memóriakapacitást biztosít.
 
A Samsung által alkalmazott eMMC interfész megoldást jelent a tervezés bonyolultságára, ami a különféle típusú NAND Flash-ek funkcionális különbségeiből adódott, mégpedig úgy, hogy a moviMCP-be integrál egy beépített vezérlőt. Ez szükségtelenné teszi különböző interfész-szoftverek kifejlesztését valamennyi NAND flash típushoz.
 
Az új moviMCP számos memória-funkciót épít függőlegesen egymásra, ami kisebb alapterületet igényel. A nagy sürüség ugyanakkor szükségtelenné teszi a külső bővítést szolgáló slotot is.