Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-04-11

A szórakoztató Mobil Show után 2007 tavaszán elsÅ? alkalommal kerül megrendezésre a Mobil Konferencia a budapesti Europa Congress Centerben, mely a mobil üzletágban dolgozóknak szóló szakmai rendezvény

 
„A mobiltelefónia és az
internet
közeledése egyértelmüen kitapintható; a digitális tartalomszolgáltatás mára a mobil távközlés elidegeníthetetlen részévé vált, s az új hangátviteli technológiák forradalmasítják a piacot.”
- Sugár András, a Mobil Konferencia fő előadója
 
A különböző interaktív előadások, bemutatók során a résztvevők megismerkedhetnek a mobil szakma várható újdonságaival, szakmai trendekkel, készülékgyártók, infrastruktúragyártók fejlesztéseivel, más országokban alkalmazott, de itthon még nem használt üzleti modellekkel, marketingeszközökkel és még számos más érdekes témával.
 
A konferencián hallhatjuk többek között Sugár András előadását a mobil és az internet mind szorosabb kapcsolatáról és Dankovics Tamást a NOKIA újdonságairól. Gacsal József az
Intel
képviseletében „A konvergencia hatása a szilíciumura” címü előadásában beszél a két üzletág közeledéséről. A mobiltartalom-ipar újdonságairól az MFactorytól Várda Eszter és a Warner Magyarországtól Nász Csaba gondolatait hallgathatják meg a résztvevők.
 
Az előadások mellett izgalmas kerekasztal-beszélgetések, vitafórumok is várhatók a nap folyamán, ahol a mobil és az internetes üzletág illusztris képviselői osztják meg gondolataikat egymással és a közönséggel.
 
Az esemény külön érdekessége az óriási érdeklődésnek örvendő és a szakmában első alkalommal megrendezett nyilvános ötletbörze, ahol az ötletgazdák találmányaikat szakmai közönség és szakértő zsüri előtt vezethetik elő. Az ötletek között szerepelnek új, a vakok közlekedését segítő eszközök, újfajta nyomkövető rendszerek és számos más újdonság.