Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-03-09

Az OKI Printing Solutions 2007. március 6-án leszállította egymilliomodik színes digitális LED lapnyomtatóját.

 
A nevezetessé vált egymilliomodik készülék, egy a díjnyertes C3400-as sorozatból származó A4-es nyomtató, a vállalat thaiföldi üzemében gördült le a gyártósorról. A gyáregység egyébként az OKI globális termelésének közel 50%-át adja.
 
Az egymilliomodik színes nyomtató leszállítása kulcsfontosságú momentuma az OKI Printing Solutions agresszív növekedési stratégiájának. A vállalat 2006-ban ugyanis azt a célt tüzte ki maga elé, hogy év végére a világ második legnagyobb színes üzleti nyomtatógyártójává lép elő.
 
A 10 lap/perc feletti kategóriában az OKI versenyképességének dinamikus növekedése volt megfigyelhető, mellyel az elmúlt négy év során a vállalat évről-évre közel 20%-kal tudta megnövelni világpiaci részesedését. Az elért eredményekhez természetesen olyan világszinten sikeres és nagy számban értékesített termékszériák, mint a C5000-es, illetve a C9000-es színes sorozatok is nagymértékben hozzájárultak.
Az egymilliomodik színes lapnyomtató leszállítása mellett az OKI Printing Solutions eddig összesen több mint 7 millió
mono
lapnyomtatót, 22 millió tüs mátrixnyomtatót és több mint 100 millió darab festékszalagot értékesített világszerte. A jelentős eredmények hátterében a vállalat azon filozófiája áll, miszerint elsősorban az üzleti felhasználók igényeinek kielégítésére fejleszt ki és kínál széleskörü nyomtatási megoldásokat.
 
Az OKI Data Corporation elnök-vezérigazgatója Mikihiko Maeno ekképpen értékelte a mérföldkőnek számító egymilliomodik színes készülék leszállítását: “Jelentős lépés ez az OKI Printing Solutions történetében, mely egyben előrevetíti egy újabb sikeres év kilátásait is. 2006-ban kiterjesztettük jelenlétünket Ázsiára és Közép-Amerikára, annak érdekében, hogy részesei lehessünk az elmúlt három évben azon a területen végbement páratlan, közel 600%-os növekedésnek a színes üzleti nyomtatók piacán.
A 2007-es esztendőre vonatkozó terveink között szerepel, hogy tovább erősítsük világpiaci jelenlétünket, melynek érdekében az OKI Printing Solutions egyedülálló nagyfelbontású színkezelési technológiájára épülő új színes készülékeket fogunk piacra dobni.”- tette hozzá Maeno.