Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2007-03-05

A ThinkPad sziklaszilárd technológiájának köszönhetÅ?en immár zsinórban nyolc negyedéve a megbízhatóság szimbólumaâ?¦

 
A Lenovo a mai napon bejelentette, hogy előkelő helyezéseket ért el a Technology Business Research-nek (TBR) 2006 negyedik negyedévi notebook ismertségi és ügyfél elégedettségi felmérésén…
 
A TBR legutóbbi, a vállalatok IT vásárlói magatartásával és ügyfél-elégedettséggel (Corporate IT Buying Behavior and Customer Satisfaction Study) foglalkozó tanulmányából kiderül, hogy a notebookok piacán a Lenovo helyezései nagymértékben javultak 2006 utolsó negyedévében, elhomályosítva jónéhány versenytársa eredményét.
 
2006 negyedik negyedévében a Lenovo ThinkPad notebookjai nagyobb ismertséget értek el, mint a vállalat legnagyobb vetélytársai; a legtöbben különleges, a tömegből kiemelkedő márkának tartották. A jelentésből kiderül, hogy a ThinkPad elismertsége jelentősen nőtt az elmúlt évben, így vezető pozícióba segítette a Lenovo-t.
 
Ezáltal nyolc egymást követő negyedévben a Lenovo uralta a legmegbízhatóbb
hardverek
szektorát, igazolva a ThinkPad-ek időtállóságát és a kivételes termékdesignt. Az egyes termékkategóriákban megfigyelhető tendenciákat figyelembe véve a TBR rámutatott, hogy a Lenovo jelentős eredményeket ért el az ár/érték arány, az üzletvitel, a javítási idő és az általános vásárlói elégedettség területein is.
 
„A Lenovo egyértelmüen a legkövetkezetesebb vállalat az ügyféligények magas szintü kielégítésének terén” – nyilatkozta Jon Lindy, a TBR elnöke. „Úgy gondoljuk, hogy a Lenovo-nak továbbra is előtérbe kéne helyeznie az innovációt, ezáltal tovább növelve elismertségét” – füzte hozzá.
 
A TBR jelentéséből kiderül, hogy a Lenovo az egyetlen
PC
gyártó, amely ilyen hosszú időn át fenn tudta tartani kiváló pozícióját a hardverek megbízhatóságának területén. A Lenovo folyamatos erősödése az elmúlt öt felmérés során biztató jel a vállalat pozíciója szempontjából.
 
A TBR reportja a Lenovo megbízhatósággal és minőségi tervezéssel kapcsolatos elismertségét emeli ki. A Lenovo kiváló tervezési tulajdonságainak köszönhetően tartja vezető pozícióját az elmúlt három felmérésben. Az innovatív termékekre jó példa a ThinkPad-ek belső váza, a „roll cage”, vagy az  aktív merevlemez-védelem, ami az ütődésektől védi meg az érzékeny eszközt.
 
A Lenovo Roll Cage egy magnézium ötvözetből készült váz, amely elnyeli a számítógépet ért ütések erejét, egyfajta bukócsőként óvja a belső alkatrészeket abban az esetben, ha a gépet leejtik vagy hozzáverik valamihez. Így ezek az alkatrészek jóval erősebb védelmet élveznek, mint a hagyományos burkolatok alatt levő társaik. A Lenovo aktív merevlemez-védelmével és a ThinkVantage Technológiákkal karöltve a ThinkPad „roll cage” biztonságos megoldás a sérülések elleni védekezés terén.
 
 
„Kiváló eredményünk valódi bizonyítéka erőfeszítéseinknek, amelyeket annak érdekében teszünk, hogy a legjobb terméket és szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek,” – mondta el Christopher Askew, a Lenovo ügyfélkapcsolatokért felelős alelnöke. „Mérnökeink fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a legjobb dizájnú, alaposan átgondolt és legjobban megtervezett személyi számítógépeket kínáljuk ügyfeleinknek világszerte”.