Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-02-14

Az OKI Printing Solutions és a Cebr gazdaságkutató tanácsadó vállalat közösen végzett kutatása alapján, éves szinten 1 milliárd fontot tudna spórolni az Egyesült Királyság kormánya...


Az OKI Printing Solutions és a Cebr gazdaságkutató tanácsadó vállalat közösen végzett kutatása alapján, éves szinten 1 milliárd fontot (mintegy 380 mrd forintot) tudna spórolni az Egyesült Királyság kormánya és ipara a hatékonyabb üzleti nyomtatással.

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 5,3 milliárd fontot (2014 mrd forint) költenek kihelyezett nyomtatásokra és 11,4 milliárd fontot (4332 mrd forint) a házon belüli anyagok kinyomtatására.
Ez összesen 16,7 milliárd fontot (6346 mrd forint) tesz ki, amely megegyezik Kuba nemzeti jövedelmével!

"Magyarországon nincsenek pontos adatok az átgondolatlan, pazarló nyomtatás következtében feleslegessé váló papírhalmaz nagyságáról, azonban nem járunk messze a valóságtól, ha ezt évi több száz, akár több ezer tonnára becsüljük. A nyomtatási kultúra hiánya miatt fellépő üzleti kár nagyságát, pedig felbecsülni sem lehet.” - nyilatkozta Barlavits Péter, az OKI Systems Magyarország Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója.
„Míg Csehországban és Lengyelországban már jobban odafigyelnek a felhasználók arra, hogy pl. kétoldalasan nyomtassanak (duplex nyomtatás), az ezekben az országokban meghonosodott nyomtatási kultúra Magyarországon még nem fejlődött ki. Csak néhány, főleg nagyvállalat figyel oda arra, mit, mennyiért és hogyan nyomtat házon belül vagy külső beszállítóival. A hazai kis és közepes vállalkozásoknál azonban jellemzően ez nem meghatározó szempont."-tette hozzá az igazgató.