Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2007-01-19

ASUSTeK Computer Inc. a mai napon hivatalosan is bejelentette az új irányzatot képviselÅ? W5Fe termékcsaládját, mellyel már egy korábbi cikkünkben is foglalkoztunk…


A 12,1
colos
szélesvásznú kompakt notebook SideShow-val, vagyis külső kiegészítő kijelzővel rendelkezik, és nagyfokú mobilitásával gyors, könnyed és kényelmes adathozzáférést kínál. Mérnöki elhivatottságáról ismert ASUS megint egy újabb utat talált az új Vista korszakhoz.

A SideShow egy független operációs rendszer, mely a teljes rendszer bootolása nélkül is elindítható. A flash memória segítségével a felhasználó elmentheti kiválasztott adatait a SideShow-ra szöveg, kép vagy audio formában későbbi megtekintésre. A külső rendszer teljes szinkronban van a fő operációs rendszerrel, így a felhasználó számára automatikus az Outlook adatok (emailek, naptár és jegyzetek, időpontok) frissítése a folyamatos adatkövetkezetességhez szükséges gyors rendszerfrissítések közben is.

A W5Fe kiegészítő kijelzője segítségével sok hasznos információhoz juthatunk, beleértve a találkozók időpontjait, telefonszámokat, címeket és az aktuális
e-mail
üzeneteket. Nagyon praktikus segítségnek bizonyul olyankor, ha például még egyszer szeretnénk átolvasni a megbeszélés főbb pontjait akár egy zsúfolt liftben. A szórakoztatás oldaláról nézve pedig a külső kijelző szintén hasznos lehet fotók megjelenítéséhez, zenelejátszáshoz, vagy játékok futtatásához, amilyen a Solitaire is. Továbbá, a SideShow-t akár mobil navigátorként is használhatjuk, hiszen a külső kijelzőn megjelenített térképpel mutatja az utat.

Specifikáció
Intel
Centrino
Duo Mobil Technológia
- Intel Core 2 Duo Processzorok T7600/T7400/T7200/T5600/T5500
- Mobile Intel 945GM Express Chipset
- Intel PRO/vezeték nélküli 3945ABG hálózati kapcsolat
- Genuine Windows Vista
- Genuine Windows Vista Home Premium
- DDR2 533/667 MHz, 1536 MB-ig
- 12,1 colos
WXGA
Color Shine & Crystal Shine LCD, ASUS Splendid Intelligens Képjavító Technológia
Merevlemez:
SATA
80/120/160 GB
Kamera: 1,3
MB
pixel
web-camera
Vezeték nélküli kapcsolatok: 802.11a/b/g,
Bluetooth
V2.0+EDR
Csatlakozás: 3x USB, 1x TV-Out, 1x kártyaolvasó, 1x Express Card, 1x VGA
Súly és méretek: 30,5 x 22 x 3,1cm, 1,7 kg (3 cellás akkumulátor)

SideShow kiegészítő kijelző
Kijelző: 2,8 colos
QVGA
TFT
LCD
Flash: 1
GB
NAND Flash