Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2007-01-09

A 2007-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon a Logitech bemutatta a számítógépekhez készült Logitech X-240 hangszórórendszert...


Az X-240[%ITALIC%] hangszórón olyan vezérlőpult kapott helyet, ami
PC
és Mac gépek hangbeállításait is szabályozni tudja, ugyanakkor pedig [%ITALIC%]iPod
vagy más
MP3
lejátszót, kéziszámítógépet illetve mobiltelefont csatlakoztathatunk rá. Ez a „bölcső” megkönnyíti hordozható eszközeink akkumulátorainak újratöltését, és az azokról való zenelejátszást. A használaton kívüli bölcső pedig egyszerüen félrehajtható.
„A Logitech vállalat felismerte, hogy a digitális zene terjedése megváltoztatja azt, ahogy számítógépeinket és hordozható eszközeinket használjuk. Olyan egyedi megoldásokat dolgoztunk ki, melyek alkalmazkodnak ezekhez a változásokhoz” – mondta Jef Holove, a Logitech audio üzletágának marketing-alelnöke. „Az X-240[%ITALIC%] hangszórót kifejezetten a digitális zene rajongóinak fejlesztettük ki: kényelmes, vezetékes vezérlőpultja egyúttal bölcsőként is szolgál kedvenc hordozható készülékeikhez. Az [%ITALIC%]X-240 nemcsak számítógépünknek biztosít kiváló hangzást, de hordozható lejátszóink használatát is kényelmesebbé, rugalmasabbá varázsolja.”

A vezérlőpulttal ötvözött bölcső a számítógép és a lejátszó közötti kapocs

Elég digitális zenelejátszónkat az X-240 bölcsőjébe dugni, és az máris rákapcsolódik a számítógépre. Így könnyüszerrel másolhatunk rá zenéket a számítógépről, vagy közvetlenül le is játszhatjuk azokat a hordozható eszközről, miközben még annak akkumulátorait is feltölthetjük. Ha a bölcsőre éppen nincs szükség, az észrevétlenül belesimul a vezérlőpultba.
Az X-240[%ITALIC%] hangszóróhoz speciális tálcák tartoznak, melyekkel [%ITALIC%]iPod[%ITALIC%] vagy [%ITALIC%]Microsoft Zune lejátszónkat biztonságosan megtámasztja, és még a töltőkábeleket is segít elvezetni a vezérlőpult mögé.

A Logitech X-240 hangszórórendszer az Egyesült Államokban várhatóan márciustól kezdve lesz kapható, míg Európában áprilisban jelenik majd meg 49,99 eurós áron. A termék magyarországi ára és pontos bolti megjelenése még nem ismert.