Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2007-01-09

A Nokia a CES konferencián bemutatta következÅ? generációs, széles kijelzÅ?s Nokia Nseries multimédiás számítógépét, a Nokia N800 internet tabletet...


A Nokia N800-at folyamatos használatra tervezték. Barátainkkal és családunkkal
internet
hívásokkal, azonnali üzenetekkel és e-mailekkel tarthatjuk a kapcsolatot. A sztereó hangot, és különböző médiafajták támogatását biztosító új, ergonómikus kialakítású Nokia N800 internet tablet valójában egy hordozható internetes szórakoztató eszköz; a streaminggel vagy hagyományos módon letöltött tartalmakat helyhez kötöttség nélkül élvezhetjük.

A Nokia 770 internet tablet sikerét követően kifejlesztett Nokia N800 elődjénél nagyobb teljesítményü, teljes kijelzős
QWERTY
billentyüzettel rendelkezik, WiFi-n vagy
Bluetooth
telefonon keresztül könnyebben müködő, folyamatos kapcsolatot biztosít, beépített webkamerával felszerelt, megjelenése elegáns.

„Az internet egyre inkább beépül mindennapjainkba, ezért a Nokia N800 tervezése során azt a célt tartottuk szem előtt, hogy a készülék a felhasználók összes kedvenc internetszolgáltatásához mindenhol gyors és kényelmes hozzáférést nyújtson majd” – mondta el Ari Virtanen, a Nokia Multimedia üzletág Convergence Products részlegének alelnöke. „A sebességet, teljesítményt és mobilitást stílusos, kompakt formában biztosító Nokia N800 új távlatokat nyit.”
[%IMAGE=3207%]
A CES vásáron a Nokia számos, a Nokia N800-on hamarosan kipróbálható szolgáltatást is bemutat. Ilyen többek között a Navicore szoftverrel müködő, internettel támogatott navigáció, a többféle népszerü szolgáltatás biztosította hívás és üzenetküldés, illetve a RealNetworks Raphsody nevü zenei szolgáltatása. A Nokia emellett bejelentette, hogy együttmüködésbe kezd a Skype-pal az internettelefónia terén, lehetővé téve az internethívásokat a Nokia N800-ról.

Elődjéhez hasonlóan a Nokia N800 internet tablet is a Nokia Linux-alapú asztali számítógépes operációs rendszerén alapul. A Maemo fejlesztési platformot 2005-ben indították el azzal a céllal, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők hozzájuthassanak a Nokia internet tabletjeire szánt innovatív alkalmazások létrehozásához szükséges eszközökhöz és lehetőségekhez. A Nokia N800 felhasználói így számos, külső fél által fejlesztett alkalmazás előnyeiből részesülhetnek.

A Nokia N800 az Egyesült Államokban és Európa egyes piacain máris kapható, ára megközelítőleg 399 euro körüli áron lesz kapható.