Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2006-12-19

Folytatódik a â??Navigáció a gyors segítségértâ? elnevezésü segélyakció. A gyÅ?riek után most a Veszprém megyei mentÅ?k kapnak kedvezményesen 20 darab Mio C310-es készüléket...


Újabb megyébe sikerült eljutni a “Navigáció a gyors segítségért” segélyakciónak. Győr-Moson-Sopron megye után most a Veszprém megyei mentők kapnak még karácsony előtt korszerü GPS-navigációs berendezéseket. Ezek segítségével vészhelyzet esetén a mentők gyorsabban megtalálhatják a segélykérők címét, hiszen a navigátor egészen a házszámig vezeti a mentőautót.

“Nagyon nagy segítséget jelent a müholdas navigáció a mentők számára, ezért már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan tudnánk GPS-készülékeket szerezni az autóinkba. A “Navigáció a gyors segítségért” segélyakcióról az interneten olvastam, az navigacio.info.hu oldalon. Fel is vettem a kapcsolatot az iGO és a Mio márkák képviselőivel, és mindkét részről rendkívül gyors segítséget kaptunk. A Mio C310-es készülékeket jóval a piaci ár alatt kínálták, az iGO szoftvert pedig ingyen töltötték fel a navigátorokra. Így a rendelkezésre álló összegből sokkal több készüléket tudunk megvásárolni.” – mondta Kiss Attila, az OMSZ veszprémi mentőállomásának vezetője.

A 20 darab készüléket a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány segítségével sikerült beszerezni. A szervezet 1991 óta látja el korszerü berendezésekkel a Veszprém megyében müködő mentőket, így az itteni autók felszereltsége messze az országos átlag feletti. Az alapítványt magánszemélyek és cégek is rendszeresen támogatják.

A veszprémi mentőknek már csupán 6 darab készülék kellene ahhoz, hogy a megye minden mentő-gépkocsijában legyen müholdas navigáció. Ehhez nagyjából 300.000 forint felajánlására lenne szükség. A Veszprém megyei mentők távoli célkitüzése, hogy a régió többi részében, Fejér, valamint Komárom-Esztergom megyében is sikerüljön hasonló módon megvalósítani az akciót, és ott is kerüljön GPS-navigáció az életmentő jármüvekbe.

A támogatást cégek és magánszemélyek is megtehetik a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítványnak vagy a “Navigáció a gyors segítségért” segélyakció szervezőin keresztül:

Veszprém megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány
Adószám: 19262156-1-19
Bankszámlaszám: 73200189-11101961
Kinizsi Takarék Veszprém