Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-11-09

Az Interoute, Európa bejelentette, hogy új optikai technológia telepítésével növeli meg teljes pán-európai hálózatának kapacitásátâ?¦

 
A fejlesztés mértékét érzékelteti, hogy a népszerü videómegosztó oldal, a YouTube jelenleg nagyjából 100 millió letöltést regisztrál naponta, és az interneten való összes letöltésnek nagyjából 4%-áért felelős. A fejlesztés után az Interoute képes lesz egyedül kiszolgálni 4000 YouTube-ot. Az Interoute ezzel a drámai sávszélesség-növeléssel megelőzi több olyan konkurensét – például a BT-t is – amelyek hasonló platform fejlesztésén dolgoznak.
 
Az Interoute több, mint 22 millió eurót fektet be a fejlesztésbe; Nyugat-Európában az Infinera DTN digitális optikai hálózatát, míg Közép-Kelet Európában a Ciena CoreStream Agility-jét alkalmazza. A fejlesztés következtében az Interoute még hatékonyabban tud nagy sávszélességü szolgáltatásokat nyújtani távközlési szolgáltatókból és nagyvállalatokból álló ügyfeleinek.
 
Matthew Finnie, az Interoute technikai igazgatója elmondta: “Mivel egész Európában saját hálózatunk van, a beruházás infrastruktúrális részét hetek alatt le tudjuk bonyolítani és az egész telepítést három hónapon belül befejezhetjük, ami hihetetlenül gyors tempó. A jelenlegi fejlesztés keretében a hálózatunk kapacitása 800Gbps lesz, és az új technológia telepítését hetente 1500 kilométeres hosszúságban valósítjuk meg. Egyetlen más távközlési szolgáltató sem képes erre a sebességre!”
A megnövelt kapacitáson és a gyors szállítási határidőn túl a fejlesztés növeli a hálózat hatékonyságát és megbízhatóságát is.
 
Francois Locoh-Donou, a Ciena alelnöke és európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős igazgatója elmondta: “Az Interoute-tal 6 évre visszatekintő sikeres együttmüködésünk után alig várjuk, hogy tovább bővíthessük kelet-európai új-generációs hálózatunkat és segítségünkkel az Interoute olyan szolgáltatóként pozicionálhassa magát, amely nagy sávszélességü összeköttetéseket és extra szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek pán-európai hálózatán keresztül.” James Kinsella, az Interoute vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott a gyorsan változó távközlési piacról: “A nagykereskedelmi oldalon a megváltozott gazdasági helyzetben minden a sebességről, megbízhatóságról és a költséghatékonyságról szól. A telepítés sebességét nagyban növeli, ha a hálózat optikai szálban gazdag és ha az olyan vezető gyártók legmodernebb digitális technológiáit használjuk, mint pl. az Infinera vagy a Ciena.
Azok a szolgáltatók, amelyek halogatják hálózatuk megújítását, piaci pozíciójuk gyors elvesztését kockáztatják.”