Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2006-11-07

A Nokia bemutatta a nagysikerü film, a Mission: Impossible III memóriakártyán debütáló változatát. A film magyarországi DVD-premierje szintén erre a napra esik...

 
Az akciódús kalandfilm a Nokia N93 és N73 értékesítési csomagjának részeként, ingyenesen elérhető lesz hazánkban. A Finnországban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországon, Törökországban és az Egyesült Királyságban kínált különleges ajánlat tökéletes karácsonyi ajándék, amelyen azonnal élvezhetjük az M:I:III akcióit, amikor csak előtör belőlünk a kalandvágy.
 
A kiváló minőségü 2,4 hüvelykes
QVGA
színes kijelzőjü, és a videofilmek készítéséhez és megtekintéséhez tökéletes formával rendelkező Nokia N93, valamint a 3,2
megapixeles
kamerával, Zeiss optikával ellátott N73 igazi mobil szórakoztató készülék. Az 512
MB
-os miniSD-kártyán megtalálható, teljes hosszúságú film másodpercenként 25 képkockás sebességgel pörög, és a videólejátszást bármikor előre- és hátrafuttathatjuk, megszakíthatjuk és folytathatjuk. Ha már megnéztük a filmet, elmenthetjük azt a személyi számítógépre, a memóriakártya 512
MB
tárhelyét pedig fényképezésre és videózásra használhatjuk ki.
 
A Nokia és az M:I:III forgalmazója, a Paramount Pictures megállapodása az után született, hogy a film a jegypénztárakban világszerte már több mint 400 millió dolláros bevételt hozott. Az M:I:III-at máig világszerte több mint 74 millió ember látta.
 [%IMAGB=2910%]
„Ezzel az ajánlattal nem csupán azt szeretnénk megmutatni, hogy a Nokia Nseries két tagja az N93 és az N73 fantasztikus filmes készülék, hanem azt is, hogy emellett egy hordozható videólejátszó is, amellyel bárhol és bármikor nézhetünk filmeket” – mondta el Tuula Rytilä-Uotila, a Nokia Multimedia részlegének igazgatója. „A készüléken a hálózatra nem csatlakoztatott üzemmódban, még repülőn is nézhetünk filmet. Örömmel várjuk, hogy a karácsonyi ünnepek alatt az emberek Európa-szerte élvezzék a Mission: Impossible III-at Nokia N93 és N73 készülékeiken.”
 
A Nokia N93 nem csupán hordozható médialejátszó, hanem,
Carl Zeiss
lencsékkel,
optikai zoommal
ellátott videokamera is, amellyel a felhasználók saját kalandjaikat is rögzíthetik. A Nokia az embereket a Nokia Nseries Studio ([%A=http://www.nokia.com/nseries/studioo%]www.nokia.com/nseries/studioo[%A%]) megnyitásával szeretné ösztönözni a filmezésre. A stúdió a mobilfilmek interaktív internetes közössége, amelyet a díjnyertes színmüvész és rendező, Gary Oldman nyitott meg. A számos nemzetközi kreatív müvész, többek között Gary Oldman által Nokia N93-mal leforgatott mobil filmek már megtekinthetők a weboldalon.
 
A Nokia N73 kompakt külsővel, különleges fotós szolgáltatásokkal (3,2 megapixeles érzékelő, Carl Zeiss optika, autófókusz) ellátott digitális kamera valamint intuitív fotóalbummal rendelkező multimédiás számítógép. A legfontosabb kamerafunkciókat külön exponáló, zoom és újranéző gombokkal, illetve az aktív eszköztár-felülettel kezelhetjük, villámgyorsan. Barátainkat saját zenénkkel ellátott diasorozattal büvölhetjük el – ehhez mindössze kedvenc képeinket és digitális dallamainkat kell kiválogatni.
 
 

Főbb technikai adatok



Méretek:
• Térfogat: 133 cm³
• Tömeg: 180 g
• Hosszúság: 118,2 mm
• Szélesség: 55,5 mm
• Vastagság: 28,2 mm

Memória:
Belső memória: 50 MB
Memória kártya: maximum 2
GB
miniSD

Akkumulátor-üzemidők:
• Akkumulátor: BP-6M 1100 mAh-s lítium-polimer akkumulátor
• Beszélgetési idő: maximum 3,7 óra (WCDMA)/maximum 5,1 óra (GSM)
• Készenléti idő: maximum 10 nap (WCDMA)/maximum 10 nap (GSM)

Kijelzők:
• 2,4
colos
256 ezer színes, aktívmátrix QVGA kijelző 160°-os rálátási szöggel
• Automatikus fényerő-szabályozás a főkijelzőn
• 1,1 colos 65 ezer színes második kijelző: 128 x 36 képpont