Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2006-11-06

Az egyik vezetÅ? mobilgyártóként ismert LG Electronics technikai együttmüködésrÅ?l írt alá megállapodást a német Schneider-Kreuznach céggel, amely a világ egyik legjobb minÅ?ségü lencséit készíti...

 
A Schneider-Kreuznach először müködik együtt egy mobiltelefon gyártó céggel és mi sem bizonyítja jobban az LG szakértelmét, mint a tény, hogy a világhírü optikai vállalat az LG mellett kötelezte el magát a sok mobilgyártó közül. Az LG nemrég bemutatott Shine becenevü készüléke az első kamerás telefon a világon, amelybe Schneider-Kreuznach lencsét építettek.
 
„Napjaink vásárlói elvárják, hogy mobilkészülékük professzionális multimédiás tulajdonságai között a kamera is csúcsminőségü legyen” – mondta Skott Ahn, az LG mobiltelefon K+F központjának ügyvezető igazgatóhelyettese. „A Schneider-Kreuznach technikai szakértelmének segítségével az LG több első osztályú telefont mutat majd be, megerősítve ezzel pozícióját a felső kategóriás mobilkészülékek piacán.”
 
„Erős támogatásunkkal az LG a legfejlettebb kamerás telefonokat nyújtja majd a multimédiás tulajdonságok kedvelőinek” – mondta Dr Josef Staub, a Schneider-Kreuznach vezérigazgatója.
 
A együttmüködés megkezdésének alkalmából Skott Ahn és Josef Staub egy közös ünnepség keretén belül látták el a szerződést kézjegyükkel az LG Electronics Mobiltelefon K+F, központjában, 2006. október 25-én, Szöulban. A megegyezés alapján a két cég egyesíti a brandinget az adott területen, megosztja egymással technológiai tanúsítványait, és együttesen folytatja tovább a fejlesztéseket.
 
Az
IC
Insight piackutató cég felmérései alapján a kamerás telefonok globális piacán 910 millió készülék talál majd gazdára 2010-ig. A cég drámai növekedésre számít a kamerás telefonok szegmensében. Az előrejelzések szerint a kamerás telefonok 2006-ra 54, 2008-ra 68, 2009-re pedig 75 százalékát teszik majd ki a piacnak világszerte.