Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2006-10-26

Lehet, hogy hamarosan nem csak az iTunes lesz az egyetlen program, mely képes az iPod-unkat szinkronizálni, köszönhetÅ?en egy zseniális fiatal programozónak…


A fiatal programozót Jon Lech Johansennek hívják, vagy talán ismertebb becenevén
DVD
Jon. Ő volt az a fiatal aki 2002-ben feltörte a DVD filmek szinte összes létező másolásvédelmét. A Norvég fiatalember jelenleg Amerikában dolgozik, egy Double Twist Ventures nevü cégnél, mint programozó. A cég igazgatója Monique Farantzos szerint az eljárásuk teljesen legális, és segít megnyitni egy eddig zárt piacot más online boltok számára is. Amennyiben az Apple
DRM
védelmét érintetlenül hagyták, valóban törvényekbe nem ütköző fejlesztésről van szó. A program, amit megírtak, lényegében azt „hazudja” az iTunes-nak hogy egy szabványos iPod-al kommunikál, miközben bármilyen tetszőleges zenelejátszót csatlakoztathatunk. Fordítva is müködik a dolog, ugyanis az iPod-ot is képes félrevezetni, hogy az éppen rá érkező zenei tartalom az iTunes-tól érkezik.

Az Apple iTunes és iPod közti kizárólagos kapcsolat gyakorlatilag teljesen kizárt, minden konkurens zenelejátszó, és online zeneáruházat az iPod piacról, ami mára meglehetősen nagy piaccá nőtte ki magát.

A törés, vagy inkább megkerülés technikai részleteiről nem lehet tudni, de minden bizonnyal számos cég fog jelentkezni a technológiáért. Az esetleges nyitás azonban az Apple számára is előnyökkel járhat, hiszen az iTunes roppant népszerü, és akár a forgalma is növekedhet, ha más lejátszókra is vásárolhatunk letölthető zenét.