Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2006-10-20

A PENTAX cég bejelentette az új, PENTAX K10D digitális, tükörreflexes fényképezÅ?gépét, cserélhetÅ? objektívvel. A 10,2 millió pixeles felbontást korszerü technológiákkal egyesít...

 
A PENTAX fejlesztéseinek következtében a K10D kamera a 10,2 millió pixeles felbontás (23,5 mm x 15,7 mm méretü CCD) mellett korszerü jellemzőket és korszerüsítések egész sorát egyesíti magába, a digitális tükörreflexes fényképezés minden szintjén.
 
A PENTAX cég úgy gondolja, hogy ezen technológiák és korszerüsítések némelyike talán nem fedezhető fel a termék müszaki adataiban, de a végső eredmény, a kiváló kép, önmagáért beszél. Fontos jellemzők között említhetjük a saját PENTAX rázkódáscsökkentési [Shake Reduction (SR)] rendszerét, az új A/D konverzió (színmélység) a nagy térfogatú képadatok sikeresebb és gyorsabb átalakítását célozza meg, ugyanakkor az új, képfeldolgozó módot kifejezetten a K10D kamera számára hozták létre.
 [%IMAGE=2806%]
A K10D kamera nagy teljesítményü A/D átalakítóval (színmélység) rendelkezik, amely a
CCD
képalkotó által összegyüjtött adatokat, digitális képadatokká alakítja át. A legnagyobb (22 bit, vagy 4,2 milliós gradációs érték) teljesítmény a meglévő digitális fényképezőgépek között 1 204x nagyobb, mint a hagyományos 12 bites, 4 096-fokozatú A/D konverzió (színmélység).
 
A K10D-est a fotósokat segítő, beépített jellemzőkkel és funkciókkal konstruálták, amelyek digitális tükörreflexes fotózást segítik. Az új, PENTAX fejlesztésü portalanító, Dust Removal (DR) mód portalanítja a CCD képalkotó felszínét, a szintén PENTAX eredetü expozíciós rendszer a fotós kreatív képességének a tökéletes visszatükrözését valósítja meg, ugyanakkor a kamera jelentősen ellenálló porral és az időjárási körülményekkel szemben.
 
 
Mindent egybevetve, a K10D digitális fényképezőgépek rendkívüli képminőséget nyújtanak, és a haladó fotósok számára is pontos válaszokat képesek adni.[%IMAGE=2807%]
 
A fényképezőgép várhatóan e hónap végétől, illetve a jövő hónaptól lesz kapható. Ára várhatóan 250 ezer forint körül alakul.