Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-10-20

A 1.6MWattos építmény a tetÅ? és parkolóhelyeken található panelekkel biztosítja a Google-komplexum számára a zöld energiátâ?¦


Az EI Solutions, az Energy Innovations, Inc rendszerintegrációs részlege a mai napon bejelentette, hogy hamarosan megkezdi egy napenergia fütőrendszer kiépítését a Google Mountain View-ben (Kalifornia állam) található központjában. Az 1,6 megawattos teljesítményü – mely energiamennyiség elegendő 1000 átlagos kaliforniai otthon ellátásához – a Google rendszere a legnagyobb napenergia gyüjtő berendezés lesz az Egyesült Államokban müködő bármely vállalati központ hasonló berendezései közül, és egyike a világ legnagyobb vállalati napenergia kollektorainak. A projektben 9,212 napelem-panelt használnak fel, melyeket a Sharp Electronics biztosít. A panelek többsége a Googleplex tetőire kerül, míg egy részük árnyékos parkolóhelyet biztosít, egy napenergia paneleket támogató építmény részeként a már meglévő Google parkolóhelyek fölött. A napenergiát a Google Mountain View-béli irodáinak energiaellátására használják majd fel.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk az EI Solutions-szel ezen a fontos kezdeményezésen, s ez által zöld energiával látjuk el a Google-központot.” – mondta el David Radcliffe, a Google ingatlanokért felelős alelnöke. „Amikor majd tavasszal elkészül a munka, a Google munkatársai, részvényesei, és a minket körülvevő közösség tagjai élvezhetik a megújuló energia környezetre és gazdaságra gyakorolt jótékony hatását.”
[%IMAGE=2803%]
„Kitüntető számunkra, hogy egy olyan vállalattal müködhetünk együtt, mint a Google, mely köztudottan elkötelezett támogatója az alternatív energiaforrások iránti kutatásoknak.” – nyilatkozta Andrew Beebe, az EI Solutions elnöke. „Az a törekvésük, hogy a napenergia környezetvédelmi előnyei a gazdasági életben is pozitív eredményeket produkálnak, példaként szolgálhat más vállalatok számára is szerte az Egyesült Államokban.”

Az elkészítendő projekt háromdimenziós látványterve a [%UNDERLINE%][%A=http://www.eispv.com/%]www.eispv.com[%A%][%UNDERLINE%] oldalon tekinthető meg. A 2006. október 16. és 19. között San Jose-ban sorra kerülő Solar Power 2006 kiállításon és vásáron részt vevők szintén megtekinthetik ezeket a terveket, ha ellátogatnak az EI Solutions 517-es számú standjára.